БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ КРЕЋУ У МИСИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ И КИНЕ: Ово су им циљеви

BRITANSKI SPECIJALCI KREĆU U MISIJU PROTIV RUSIJE I KINE: Ovo su im ciljevi

17 jula 2021

Britanske specijalne snage krenuće u novu tajnu misiju protiv Rusije i Kine, piše Tajms pozivajući se na brigadira Marka Totena.Prema njegovim rečima, specijalne vazduhoplovne i brodske službe sprovodiće opasnije operacije protiv drugih država. Rekao je da će voditi „buduće specijalne snage“ Britanskog marinskog korpusa, koje će pomagati specijalnim snagama u borbi protiv terorizma i suprotstavljanju plaćenicima širom sveta. Ova grupa će obuhvatiti četiri hiljade ljudi, piše list.

Prema rečima sagovornika Tajmsa, specijalne snage treba da se usredsrede na složenije i složenije misije protiv Rusije i Kine. Za ovo im je potrebno „znanje i iskustvo pravih stručnjaka“.

„A mi možemo izvršavati neke zadatke, poput, na primer, antiterorističkih aktivnosti na moru ili zajedničkih operacija, koje su teške i praćene većim rizicima“, rekao je Totten.

Pretpostavlja se da specijalne snage mogu da rade zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6. Oni će nadgledati vojne i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.

Prema izvorima u vojsci, specijalne snage takođe mogu da obuče pomorske snage zemalja u blizini Južnokineskog mora za odbranu od Kine.

Krajem juna, britanski razarač Defender prešao je rusku granicu u blizini rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je, nakon ponovljenih upozorenja, otvorio vatru sa upozorenjem, a avion Su-24M bombardovao je tok kretanja broda.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva i vladina kancelarija rekli su da je brod „mirno prošao teritorijalnim vodama Ukrajine i niko na njega nije pucao“, a Rusija je izvodila „vežbe“. Međutim, novinar na brodu razarača je potvrdio da je razarač namerno prešao granicu.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. Srbski vitez says:

  Ma koga će ti klovnovi da "nadgledaju"!?? To što oni zamišljaju postoji jedino još u holivudskim trećerazrednim sranjima...realno, Rusi ( a i Kinezi ) bi im nalupali čvegere i izvukli uši te ih nogom u zadnjicu ekspresno poslali tamo odakle su ispali pre određenog vremena...i to bi bilo to.

 2. persida says:

  Daj boze da ih neko potopi kao smrdljive pacove.

  • Srbski vitez says:

   Inače u psihijatriji je dobro poznato da je prvi znak ludila gubitak kontakta sa realnošću...što jasno ukazuje da su "veliki" britanci odavno zreli za ludaru!

 3. Gospodi Pomiluj says:

  Ako neko mrzi Rusiju više od amerikanaca onda su to britanci jer se plaše za svoj bankarski sistem i kolonijalnu opredeljenost imperijalizma. Neko ih je naučio da mrze Ruse, verovatno drug Sotona.

  • persida says:

   Dobro kazes.

 4. Ovcoizovani covid idioti says:

  Kao,sadali pekinezeri sa ostrvceta su adekvatna sila Rusiji iKini. Da se yseres od smeha.

 5. archelay says:

  Mogu protiv Rusa i Kineza ali ne mogu da udzu u etnickim enklavama u nekoliko gradova Engleske.Na primer,jedan enklavist pobio vise gdadzana koji su prlazili most u Lundonu.Digla se javnost ali,posto gradonacalnik Londona bio enklavist,amortizirao je dreku tako da,nastavilo se kao da se nista nije desilo.

 6. RASPUCHIN says:

  Poslali britanci svoje najelitnije specijalce "Gurke" da traže Mladića u R. Srpskoj i dobiše po pi... piiip.

 7. Čiča says:

  misije protiv Vijetnama Kine Rusije itd najbolje odrade u Holivudu.

 8. 1389 says:

  Vratiće se u kesama...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *