БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПАЛИ У СИРИЈУ: Руси и Сиријци их дочекали и у ТРЕНУ ИХ НЕУТРАЛИСАЛИ

БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПАЛИ У СИРИЈУ: Руси и Сиријци их дочекали и у ТРЕНУ ИХ НЕУТРАЛИСАЛИ

13 априла 2018

Непознати број британских специјалаца ухапшен је рано јутрос од стране снага Башара ал Асада на територији сиријске источне Гуте.

Како су јавиле иранске провладина новинска агенције специјалци су заробљени на територији Сирије.

Они су цитирали либанске медије према којима су војници имали задатак да се инфилтрирају на територију Сирије како би учествовали у копненом нападу на престоницу Дамаск.

У извештају медија наводи се да су САД и друге чланице НАТО савеза, укључујући Јордан и Израел, планирале да изврше напад са неколико фронтова, али да је план пропао услед брзог напредовања сиријских оружаних снага током прошлог месеца.

У британском министрарству одбране тврде да је извештај лажан, међутим, агенција „Фарс“ тврди да НАТО уско сарађује са терористичким организацијама како би свргнуо Асада са власти.

У оквиру завере су, наводно, планирани масивни ваздушни напади САД, као и напади израелских авиона, како би се отворио пут за напад копнених снага.

Непријатељи Сирије сматрају да заузимање „огромне површине Дамаска може да допринесе“ може да им донесе „брзу и велику победу“.

„Након што је откривена завера, команданти сиријских и руских снага су започели операцију у источној Гути, како би одбили нападе“, изјавили су неименовани извори за „Ел Мајадин“ и агенцију „Фарс“.

Како тврди извор из ове области евакуација цивила из Гуте је у ствари размена цивила за стране агенте.

Пошто је завера пропала услед брзог напредовања сиријске војске, САД су отказале све операције страних јединица и наредиле да се сместа повуку из источне Гуте, кроз источна предграђа Дамаска, укључујући град Думу.

Курир.рс/Даилy маил

KOMENTARI12 коментара

 1. Miraš says:

  "Nepoznati broj britanskih specijalaca uhapšen je rano jutros od strane snaga Bašara al Asada na teritoriji sirijske istočne Gute." - ne piše kog dana se to hapšenje desilo, a u nekim vestima stoji da se to desilo tokom vojnih operacija za oslobodjenje Istočne Gute. Inače od juče zvanično je objavljeno da su završene vojne operacije u Istočnoj Guti. Cela Istočna Guta se smatra slobodnom. Počev od juče poslednje uporište terorista grad Duma je pod kontrolom vojne policije.

 2. M says:

  Daklen,dal' su neutralizirani,zarobljeni ili uhapšeni,itd.?Da znaju imaju li prava na advokata!

 3. zlatko says:

  Nisam baš sve razumeo šta se dešavalo, ali kao u poluzaboravljenom vicu vidim da su naši pobedili, a to je najvažnije.

 4. Roy says:

  Kako su mogli doci do Istocne Gute kad je sve okolo stotine kilometara pod kontrolom Sirijske Armije?

  • padre says:

   Pa, s obzirom, da su specijalci, specijalnom pozivnicom!Ti ako da nisi gledao nijednog Ramba!Dali je njemu smetala takva sitnica?

  • Miraš says:

   Mogu iz američke baze Tanf na jugu Sirije (покрајина Хомс) prema Jordanu, preko sirijske pustinje pa do Istočne Gute, na potpuno isti način kao i ISIS. Изгледа да су дošli u Istočnu Gutu ranije bar u januaru ili februaru ili još ranije. Za oslobodjenje Istočne Gute se odavno ratuje ali često su to bile delimične operacije, a sada крајем februarа кад су почели нову операцију kao prvo imali su puno više snaga i odmah su opkolili celu tada neoslobodjenu teritoriju. Tokom marta vodile su se najvažnije borbe za oslobadjanje Istočne Gute i dosta brzo su to završili tako da Бritanci nisu imali kuda i kako da napuste Istočnu Gutu. Rekao je brigadni general Suheil al Hasan, vodja Tigrova, na početku ove operacije za I. Gutu da će obrisati patos sa teroristima u I. Guti. Oni su njemu preko botova odgovarali "Ubićemo još nekog sirijskog generala." Svaka čast. Obavio je posao i održao reč. Naravno drago mi je da je i živ i zdrav.

 5. Velika Metla says:

  С њима у црне кесе од смећа,и послати на полазну адресу! Снимити све на ТВ и приказати наравно,да они који помисле да иду да пљачкају сиријски народ знају одмах шта их чека! Да после не буде "па,ми нисмо знали"! А запад нека кевће!

 6. Lazar says:

  Идеални за живе мете ако дође до бомбардовања. Одмах их распоредити на аеродроме и важније објекте.

 7. Miraš says:

  Контролише се и тај пустинјски део али повремено. То је и прилично ненаселјен предео па је зато згодан за неприметан пролазак. Углавном југ Сирије јесте доста ослободјен, али америчка база Танф покрива велику територију, има пречник од 52 км. На мапи и изгледа као глава главатог лава на хоризонту. Због te baze, zbog таквог терена и због близине границе са Јорданом, па мало далје је Саудијска Арабија која значајно финансира тероризам - југ Сирије јесте потенцијално критичан и опасан.

 8. marko says:

  mislil i su napravit ce diverziju i pobegni banditi uhapsis ih onda nato naredi isilu hvataj civile za razmenu nikad ta nato band nece imati pravila u ratovanju niti u ekonomiju ista prica

 9. miros says:

  Izgleda da su i oni koristili neku novu naprednu Stelt Tehnologiju.Problem je u tome sto su rusi vec pronasli pandan i za to!!!!???.Hmmmmm. Specijalci pa jos i Englezi.????!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u