БРИТАНСКИ СТРУЧЊАЦИ ОТКРИЛИ: Ево зашто Запад мрзи Русију! КЊИГА КОЈА ЈЕ РАЗБЕСНЕЛА ЛОНДОН И ВАШИНГТОН

BRITANSKI STRUČNJACI OTKRILI: Evo zašto Zapad mrzi Rusiju! KNJIGA KOJA JE RAZBESNELA LONDON I VAŠINGTON

11 novembra 2018

Zapadne zemlje gledaju Rusiju kao svog najvećeg neprijatelja i mržnja prema Rusiji, koja se širi u zapadnim medijima, je osnova spoljne politike zapadnih zemalja.

Britanski politikolozi Ti Džej Koulz I Metju Elford su objavili knjigu pod naslovom ‘’Union Jackboot: What Your Media and Professors Don’t Tell You About British Foreign Policy’’, u kojoj navode da zapadne zemlje preziru Rusiju najviše zbog toga što ona ne radi šta joj oni kažu.Knjiga govori o odnosu Velike Britanije i SAD prema Rusiji. Prema njihovom mišljenju, SAD pokušavaju da očuvaju svoju hegemoniju uspostavljanjem neoliberalnog poretka, a Moskva im najviše smeta u tome.

Prema rečima autora, Velika Britanija smatra Rusiju neprijateljem još od početka XIX veka, kada su dve zemlje vodile borbu za trgovačke puteve i resurse. Posle dolaska boljševika na vlast, između dve zemlje je nastao i ideološki antagonizam.

Novo zaoštravanje između Rusije i zemalja Zapada je počelo odlaskom Borisa Jeljcina sa mesta predsednika, smatraju politikolozi. Oni su naglasili da je tada Rusija počela da se okreće ‘’ekonomskom nacionalizmu’’ i da su tržišta prestala da budu slobodna. Kao rezultat toga uvedeni su novi porezi i takse, što je izazvalo nezadovoljstvo američkih korporacija.

Osim toga, autori su kritikovali i delovanje Zapada u oblasti vojne politike. Prema njihovim rečima, vojni stručnjaci iz SAD više puta upozoravali na to da pokušaji NATO pakta da utiče na Ukrajinu mogu dovesti do takozvane aneksije Krima, što se i dogodilo. Na taj način Moskva mahinalno ‘’napada’’ Kijev, a ustvari reaguje na odluke Severnoatlantske alijanse.

‘’Šta god tvrdili zapadni mediji, Rusija ili Kina ne predstavljaju vojnu pretnju, samo se Zapadu jednostavno ne dopada ‘’ekonomski nacionalizam’’ i razvoj tih zemalja’’, rekao je Koulz.

U novembru ove godine predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Džozef Danford je izjavio da u periodu od 2025. do 2035. godine Rusija neće predstavljati nikakvu pretnju za SAD.

Šta su Kinezi odbrusili Amerikancima u lice u Vašingtonu, pogledajte OVDE.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    Mrze ruse zbog PARA koje im ovi nedaju da pljačakju iz rusije :) Zapadna goveda su se i NADUVALA od solne love koju su ispumpali iz rusije pod vladavioknom DVOJNIKA jeljcina u stvari jeljcinove kćerke i kamarile iz CIA oko nje.Kaa su odredjeni krugovi unutar GRU i KGB shvatili da je jeljcin odavno UMRO i da glumac komanduje ono što mu iz amreike kažu tada je nastao hAOS. Zbog toga i zbog mnogih drugih stvari rat izmedju rusije i amerike sa vazalaim u EU je NEIZBEŽAN i biće NUKLEARAN i to će ruisi prvi da ih roknu što ovi napaljeni scouti sa zapada ni u najludjem košmaru ne sanjaju ,DESIĆE IM SE.

  2. pravda says:

    Ako krenu Ameri/NATO na Rusiju,Rusija ce im razbiti canak iz koga su jeli ali oviga puta zauvek. Zivela Rusija,jedina slobodna drzava na svetu.Braco Rusi cuvajte Putina,jedino on moze zapadnim bitangama uzeti pravu meru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *