BRITANSKI „THE TELEGRAPH“: Nemačka je u američkoj hijerarhiji zauzela mesto Velike Britanije

BRITANSKI „THE TELEGRAPH“: Nemačka je u američkoj hijerarhiji zauzela mesto Velike Britanije

5 avgusta 2014

londonPozicije Velike Britanije u nezvaničnoj hijerarhiji SAD značajno su oslabile, a njeno mesto zauzela je Nemačka, piše The Telegraph.

Kao potvrdu ove procene, list (za primer) navodi sankcije koje su nedavno uvedene protiv Rusije.

Velika Britanija je nekoliko nedelja podržavala SAD, koje su izjavljivale da je potrebno uvesti sankcije, ali na kraju, piše The Telegraph pozivajući se na izvore koji su upoznati sa pregovorima, njihov glavni inicijator je bila Angela Merkel.

Čim je Nemačka donela odluku, svi ostali učesnici pregovora su takođe rešili da glasaju za sankcije, uključujući Italiju i Francusku, koje su u početke imale određene rezerve.

List ističe da je Velika Britanija postala žrtva svoje lojalnosti prema SAD: Vašington zna da sa Londonom može ići na sigurno u takvim oblastima kao što su odbrana, slobodna trgovina, sankcije, dok se Nemačka odlikuje velikom nezavisnošću mišljenja i zahteva da „određeno udvaranje”.

Kada Dejvid Kameron u svojim nastupima skreće pažnju na sebe, na primer, istupajući protiv kandidature Žan-Kloda Junkera za predsednika Evropske komisije, američki zvaničnici privatno ističu da je britanski premijer više zainteresovan da ostavi utisak na publiku kod kuće nego da završi posao, piše The Telegraph.

Kada nastupa Merkel, Vašington i ostatak sveta, naprotiv, uvek slušaju, zaključuje list.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    https://www.youtube.com/watch?v=52E5Ku0HoGY&feature=share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *