БРИТАНСКИ „TIMES“: Све више европских политичара се диви Путину!

БРИТАНСКИ „TIMES“: Све више европских политичара се диви Путину!

16 августа 2015

putin_Cropped 4565Руски лидер Владимир Путин у Европи има помоћника на претек – оценио је британски лист Times.

Многи европски лево оријентисани политичари, намерно или не, држе се антиамеричке позиције која је по вољи Кремља – наглашава исти лист. Па додаје: да се може очекивати да број чланова клуба Путинових „корисних идиота” буде још бројнији након општих избора у целом низу европских држава.

Times у свој „низ”, поред Сиризе Алексиса Ципраса, укључује – британске лабуристе, шкотске националисте и шпанске противнике мера оштре штедње из партије Подемос.

Times чак подвлачи: „Грчки министри у хавајским кошуљама, шпански противници мера штедње са косом везаном „у реп”, становници округа Северни Ислингтон – сви ти становници „црвене планете” оптужују Запад због тога што се Русија не осећа довољно заштићено”.

Британски лист не крије да има у виду нарочито једног становника Северног Ислингтона – вероватног лидера Лабуристичке партије Џеремија Корбина који је недавно изјавио да Пољску није требало примати у НАТО јер је то дало Украјини наду да ће бити примљена у ЕУ, а та нада је испровоцирала присаједињење Крима Русији.

Аутор текста, Роџер Бојз, наводи Корбиново мишљење да Русија има право да се осећа заштићено унутар властитих граница.

Бојз Корбинову логику назива „логиком која изазива повраћање” јер, по његовом мишљењу, игнорише угаони камен западне политике вођене после 1989. године: да западне либералне вредности могу помоћи Истоку, а и Русији, да се модернизују.

Times оцењује да „антиамерички леви политичари Европе никада нису прихватили модел света који има право да се мења без претходног одобрења Кремља”. Сада ти политичари наводно бране право Москва да има сопствену сферу утицаја.

Бојз, на крају, тврди да Путин озбиљно схвата идеју мултинационалне заједнице која одбацује америчке вредности.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. simo says:

    JE...LETE AMERIČKE VRIJEDNOSTI(SATANIZAM,INCEST,PEDOFILIJA,HOMOSEKSUALIZAM,MUČENJA,UBIJANJA,SATIRANJA,SILOVANJA,.........).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u