БРИТАНСКИ ЗВАНИЧНИЦИ: Србија више није савезник, позивамо на брзу интервенцију ЕУ и САД

BRITANSKI ZVANIČNICI: Srbija više nije saveznik, pozivamo na brzu intervenciju EU i SAD

6 novembra 2021

Članica Doma lordova u Ujedinjenom Kraljevstvu Arminka Helić i njen stranački kolega iz Konzervativne partije, poslanik Entoni Mangnal smatraju da je Srbija glavni krivac nedavne destabilizacije i da na nju više ne treba gledati kao na saveznika Zapada kada je reč o stabilnosti u regionu.

Oni su u tekstu za “Politiko” naveli da, pored tenzija na severu Kosova u septembru, u Crnoj Gori oko hirotonije mitropolita SPC i krize u BIH sa srpskom stranom, postoje još tri faktora koji ugrožavaju Balkan i koja su ih zabrinula.Navode da su ti faktori koji zabrinjavaju mešanje Rusije, nejedinstvo Evropske unije i slabost NATO.

“Napredak koji je postignut u regionu od 2000. ka mirnim, prosperitetnim, multietničkim državama se poništava i otvara se prostor za izazivače nevolja. Došlo je vreme da NATO i EU sarađuju i preduzmu mere da zaustave propadanje i zaštite ono što je urađeno”, smatraju britanski zvaničnici.

Oni su pozvali na brzu intervenciju SAD i EU i predložili širu strategiju i politiku u kojoj 27 zemalja moraju da se saglase da će, ako ne bude pristupanja zemalja Zapadnog Balkana, biti barem privremenih koraka kao što su pristupanje zajedničkom tržištu i carinskoj uniji i povećanje finansiranje.

“Očigledno, sukob u regionu više nije nezamisliv – ako ne reagujemo, jednostavno je pitanje vremena. Rusija to zna i namerno testira odlučnost i sposobnosti NATO. Ako NATO i EU nisu u stanju da održe stabilnost na Balkanu, onda će to verovatno učiniti negde drugde. U nedostatku kredibilnog evroatlantskog angažmana, samo će Balkan stradati”, naveli su Helić i Mangnal.

Smatraju da je ideja koncepta “srpskog sveta” jasan trag 90-ih godina, kada je režim Slobodana Miloševića vodio ratove.

(vesti-online.com)

KOMENTARI38 komentara

 1. Dijana says:

  Članice doma lordova ili članice doma lopova i pedofila sve im smeta, Engleska je postala jako bolesna država...

  • I Love Diana says:

   dDa, ali nije tek sada to postala, Robin Kuk i Madlen su odavno zahtevali bombing Srbije, Toni Bler je savetovao Vuči-ja da sami sebe bombardujemo jer kad krećemo od nule brzo napredujemo. Satana, zli duhovi u ljudima ne miruju, oni traže krv ljudsku i zato su uznemireni kad je negde nanjuše. Druidi, veštičari i pagani od početka postoje u engleskoj isto kao i svuda u svetu a mi se međutim i ne borimo protiv tela i krvi ljudske već protiv sila tame i njenog Kneza koji vlada iz vazduha kroz sinove tame koji su nepokorni Bogu.

  • Žarko says:

   Oni su oduvek bolesna kraljevina, i genocidna, takođe!

  • Buba says:

   Licemjerni Englezi ubili princezu zbog muslimana, a sad kao brinu za muslimane.Muslimanka u domu lordova.

   • Kulak says:

    Ta helićka je muslimanka.Ona lobira za muslimanske interese na britanskom tlu.Izgleda da su bosanski muslimani spremni na sve da se domognu muslimanske države u centru Evrope.Zato i prodaju maglu o nekakvoj "građanskoj državi" u BiH,a pravi cilj tog lupetanja je da ostvare muslimansku dominaciju i hegemoniju.

  • Beli Orao says:

   Da mi imamo pametne u vladi sad po ovom bi trebali da pjegavce protjeramo iz Srbije komplet sve do zadnjeg , pošto nam i tako više štete nanose nega da bilo kakve koristi . Špioni špartaju Srbijom otvoreno radeći protiv nas , sjede sa našim g…. u vladi i uvijek nam zapržavaju čorbu ! Brnabićka i klika sa vučićem su njihove uzdanice a ne neko ko bi trebao da vodi ovu državu napretku. Dovoljno da počujete njihove ( i Vučićev i brnabićkin ) nastup u medijima pa ćete primjetiti da su neškolovani da ne znaju da se ophode i da je to na nivou vrlo niskom negdje sa četri osnovne !!!

  • Nikola says:

   Ratove je vodio samo Milošević, dok su svi ostali bili po samostanima...

 2. rade says:

  arminka helic sjedi u domu lordova a zastupa SDA.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ovu muslimanku je u Englesku poslalo vodstvo SDA,a zadatak joj je da lobira za muslimanske interese.Muslimani imaju zadatak da u inostransku prodaju naivnima priču o navodnoj građanskoj državi u BiH.Uspostavom sistema jedan čovjek,jedan glas i programiranim velikim muslimanskim natalitetom,oni bi preglasali i etnički očistili Srbe i Hrvate iz BiH i pretvorili je u muslimansku državu.To je golema opasnost za cijelu Evropu.

 3. padre says:

  U kom smislu brzu, da bude kratka, ili da što pre počne? Ni jedno ni drugo jim nije jaća strana!

 4. Petrovgrad says:

  Te nakaze od lordova me ne interesuju. Mnogo je bitnije šta kaže gradonačelnik Londona gospodin Sadik. Mi se moramo oslanjati na podršku Sadika i sličnih njemo koji preuzimaju vlast u Engleskoj. Lordovi su relikt prošlosti.To su mumije.

 5. Miroslav says:

  Engleska nikad nije i bila saveznik Srbije.

  • Duca says:

   NIKADA, a najmanje kada se "pravila" da jeste. Kome kolonijalna sila može biti saveznik?

 6. Srbski vitez says:

  Klasična i perfidna zamena teza, oni koji zaista izazivaju nestabilnost ( zapad na čelu sa USA i Engleskom ) upiru prstom u one koji se bore za goli opstanak , u Srbe! Ipak, dani su im odbrojani... Mi uz bratsku pomoć Rusije i prijateljsku pomoć Kine vrlo brzo u datom trenutku možemo ( i moramo ) da stvari rešimo onako kako je to jedino moguće i jedino ispravno - konačnom i potpunom pobedom nad silama zla!!! A tako će na kraju i biti.

  • Ivana says:

   Znači vračamo privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu Srbima, pa zato hrvatijanci beže u svet boje se osvete i pravde. Koliko srpskih hramova su srušili koliko Srba poklali osveta će biti strašna bežite svi koji možete.

 7. Ilija Čvorović says:

  Otok pirgavih treba izolirati od ostatka svijeta.

 8. Ivan Grozni says:

  Sta zapravo gospodja baronica umislja jeste da EU i SAD open intervenisu u korist Islamske deklaracije. Zasto Engleska, ako tako misli, ne povuce svoga ambasadora i prekine sve veze sa Balkanom. Onda bi se videlo da je CAR GO. Ovako! mozda im Srbi opet zatrebaju da posluze kao topovsko meso,pa nebi da izgube i ovo malo kredibilitete sto imaju kod Srba. Srbi su se opametili ,nadam se,za vreme drugog svetskog rata kad su Englezi izdali prvog gerilca porobljene Evrope i saradnika Engleza..

 9. Gardista says:

  Kad jedan tako bolestan i prodan lik sedi u domu nekih smrdljivih lordova, sve mi je jasno i za prodano misljenje istih. Zelim vam brz raspad kraljevstva koje je steceno na svetskom egzodusu.

 10. independend says:

  Vrlo dobra analiza i zaključak.Srbija ponovo hoce rat kao izlaz iz potpunog ekonomskog kolapsa u kome se nalazi Srbija se godisnje zaduzuje prosecno 3 MILIJARDE EURA da bi mogla funkcionisati kao drzava .Bez toga nema isplate penzija vojske policije i svih ostalih drzavnih sluzbi.Isto je uradio milošević 91 jer je onda srbija bankrotirala.Izazvao je rat u Jugoslaviji da sakrije svoju nesposobnost i bankrot srbije.Istorija se ponavlja ali posledice ce biti mnogo gore nego onda.Potpuno unistenje srbije je izgledno.

  • Željko says:

   @independend Srbiju treba svesti u sanstefanske granice !

  • Suzuki Vitara says:

   indPederu, ti bi voleo da je tako, kako vi komunousrase i pirgavi albinoi zelite. Ali ipak, oprem dobro.

  • Radojko says:

   ne pre nego sto okadimo dug prema ustasama iz jasenovca i jadovnog

 11. milorad5 says:

  hrvatska dijaspora masovno i organizovano radi za ustaše gde god da su, i ova helić je živi dokaz toga.Jednostabvno ih ne zanima šta se stvarno dešava, hrvatska iznad svega, i samo izjave, doslovno kao zvučnik na banderi, ono što im se napiše u zagrebu.Ne znam da li ovo da podvedem pod tragično ili pod užasno ali ti ljudi sa stranim poreklom i državljanstvima raznih država, svakako često bez provere i razmišljanja odgovaraju na poziv zagreba gde god da ih ujkice iskopaju i udare na patriotski sentiment.To i jeste često problem srbije jedna podzemna dobro organizovana LAŽ koja se non stopo o nama rasejava iz zagreba,danonoćno,neprekidno.Iskopaće njih billy ovih dana:) jer mu je dosadilo da gleda to zlo.

  • Željko says:

   @milorad5 Vama se priviđaju Hrvati svukuda ! Dotična gospođa je Bošnjakinja a ne Hrvatica !

 12. da da says:

  Da li postoji čovek koji veruje u ove izrečene gluposti i laži.Treba ih tužiti za klevetu i proterati britanskog ambasadora iz Srbije na sledećih 100 godina.

  • Radojko says:

   a ko to da uradi ona nasa muzicarka u londonu?

 13. 1389 says:

  Arminka Helić je dobra za lobiranje muslimanskih interesa u Engleskoj i Bosni, mržnja sa njene strane prema svemu što je pravoslavno je više nego očigledna...

 14. Gagi says:

  Koliko od ovih 27 zemalja imaju direktnu nacisticku proslost. Koliko je Amerika odgovorna za spasavanju nacistickih zlocinaca posle II svetskog rata, zajedno sa Vatikanom. Sirom europe su katolicki manastiri prihvatali i zbrinjavali njihove nacisticke izvodjace radova. Zatim su se jedno jutro probudili, umili, i vise nisu bili nacisticki kolonizatori vec progresivne demokrate. NIKADA u istoriji Srbima nije sunce dolazilo sa zapada vec sa istoka. SVE sto dolazi sa zapada nosi prokletstvo i zlo, njihova misao i srecan zivot su zasnovani na onoj negativnoj karakteristici sto ljudska vrsta poseduje, pokvarenom koristoljublju i nesreci drugih. Danas nacisti bezobzirno prekrajaju oslobodilacke ratne zasluge i sami sebe aboliraju od zla koje su naneli narodima i covecanstvu. Ponovo nacisti i olosi orgijaju, nesto vise mirnodopskim namestaljkama i raznim sankcijama a u nasem slucaju i vojnim sredstvima. SVI ONI u nasem narodu koji podrzavaju zapadne civilizacijske vrednosti i priklonjeni su nasim direktnim ubicama, i sami su ubice i stetocine ovog naroda. Danas ne oskudevamo sa tim ljudskim olosima, planski su ustoliceni na svim najvaznijim funkcijama ove nase napacene domovine.

 15. Opljačkani penzioner says:

  Odakle vetar duva onaj ko ne čita Magazin Tabloid i sad može na intertenu pronaći članak REZOLUCIJA O SREBRENICI PLAĆENA SRPSKIM NOVCEM. Zbog ovakvih i drugih sličnih članaka ovaj list i jeste najzabranjeniji u Srbiji. Pa gospodo ukucajte tekst naslova i videćete ono što bar one malo obaveštenije nikad nije iznenađivalo. Taj list se sklanja ispod režimskih listova koji izbijaju oči kupcima novina na kioscima, a svi vrve od laži i plasiranja naslova o Parovima, Ludoj kući, Zadruzi, Đilasovim parama na Mauricijusu, fašisti Bošku Obradoviću i drugim pikanterijama od kojih se normalnom čoveku prevrće želudac u sve gladnijem stomaku.

 16. Opljačkani penzioner says:

  Onom ko nikad nije čuo za Arminku Helić dovoljno je da u Gugl pretrazi ukuca tekst "Tabloid o Arminki Helić" i videće članak iz koga će saznati od koga potiče Rezolucija o Srebrenici. Zbog toga, i niza drugih članaka koje ni jedan list u Srbiji nikad nije objavio, taj list je najzabranjeniji u Srbiji. Eto ja sam se setio njenog imena, kao što se sećam šta je svaki vladar u ovih prokletih tridesetak godina govorio i radio, a šta govori i radi danas, na nesreću građana najsiromašnije države u Evropi.

 17. milos says:

  sto se srpskog sveta tice, mozes svima nama da se napases mu..sad kad se odvoji skotska i s.irska pitacu te kom domu lordova ces pripasti?

 18. Penzioner says:

  O tome ko je Arminka Helić juče je povodom istog članka koji je preneo portal Pravda komentarisao jedan od čitalaca, navodeći upravo ono što piše u članku objavljenom u Magazinu Tabloid, samo nije naveo naziv članka. Toliko o vašem nepristrasnom izveštavanju i slobodi izražavanja. Mogu komentarisati oni koji u komentaru ne kažu ništa, ali komentar onog ko je davno pročitao šta ta gospođa radi nećete objaviti, i nije vam to prvi put. Zašto? Jednom sam napisao da se svako češe tamo gde ga svrbi, te i vi nikad nećete preneti pisanje Magazina Tabloid, jer oni o dešavanju na Farmi, Velikom Bratu, Zadruzi ne pišu kao vaši blatoidi, koji skreću pažnju sa daleko ozbiljnijih tema u ovoj opljačkanoj Srbiji. A ima ih toliko da bi Tabloid imao šta pisati da taj list izlazi svakodnevno.

 19. Portopranco says:

  Ima tamo u Engleskoj puno naših ljudi.Njihov je zadatak da se obračunaju s ovom muslimanskom lobisticom.Ona je balijsko zlo.Njen jedini cilj je da uništi nemuslimane i pretvori Bosnu i Hercegovinu u muslimansku državu.

 20. g says:

  Britanija koja je kolonizovala pola svjeta, izvršila genocid na više kontinenata, koja je izmislila fašizam, koja je rasistička meni niti nenmože biti saveznik. Prije bi sklopio savez sa Njemcima nego sa njima. Hitlar je mala maca za Enkleze.

 21. Rista says:

  Za ovog uplakanog penzionera, ljubitelja Tabloida i Magazina Tabloid. Malo ste se izgubili, kao i većima Srba, pa vam nije ni zameriti. Magazin Tabloid je "nezavisni medij" koji neguje "nezavisno nivinarstvo" i sami se hvale da tako radi i Gardian. Dakle, imaju lep uzor na Zapadu. Kao prvo, nezavisno novinarstvo postoji, ali ne kao nezavisno nego kao kukavičje jaje. Kamo sreće da je nazvisno, samo takva mogućnost danas na svetu ne postoji. Maltene sve je pod kontrolom, samo se pojedini mediji, poslovi i države kite populističkim imenima i člancima. Magazin Tabloid traži pomoć od čitalaca, a ima ih više od Intermagazina 4 puta. Naravno da ako neko čak i pošalje koji dinar, to nije ni blizu dosta. Ko onda pokriva njihove troškove pa makar samo osnovne? I pomaže ih ali ne da se obogate nego da ih stalno drži u nadi. Sve dok je potreban. MT hvali na sva usta američku vladu i precednika a onda u samo nekoliko reči navodi da u Srbiji američki agenti nisu uspeli da spreče koprupciju jer su i sami postali korumpirani, ne slušaju Bajdena i tralala...Nije to bitno, ali jesu bitne pohvale Americi. Amerika je, za unapređenje vašeg shvatanja, vodeća i najjača država koja je izdirigovala sunovrat Srbije i vi to znate, ali zna i MT...Šta dalje radi MT u velikoj nadi da će se jednom izboriti i za veću pomoć Amerike? Pa napada SPC, Srpskog Patrijarha, Vučića, pa i srpski rod kao da je neko od tih napadnutih onaj pravi koji je srušio Srbiju. Dragi prijatelju, ista ta sranja priča i Milićka, ali se ne krije iza nezavisnog novinartsva. Svi su oni zaštićeni ko beli medvedi od cije i zapada i ne sme im niko ništa. MT ima prećutnu pomoć CIJE i možda malo koju crkavicu kao i Milićka i Kandićka i Čanak. Važno je napadati sve Srpsko, pa makar to čak i Amerika postavila na vlast, a najvažnije je ukloniti sa očiju Srba prave krivce i podmetnuti im MTabloide da ih doje mržnjom prema svemu što je na tzv srpkoj vlasti, u vrhu crkve i u medijima...Sve što je srpsko mora se pljuvati, bez obzira što je VUčić kvisling a na vlasti je zbog pre svega američke pomoći. Sve pljujte, samo prave okupatore i pljačkaše Srbije nemojte. Eto, to vi MT. Koju žalosnu stvar vi čitate i sa čime se vi hvalite, pobogu čoveče.

 22. Penzioner says:

  Nisam ja gospodine Risto uplakan, niti imam razloga za to. Sa Jelenom Milić možeš upoređivati njenog obožavaoca, koji joj se sa NATO samita javlja oduševljen ko kuče u liftu. Ja u MT čitam sve, a uvek sam se uveravao da su pisali istinu o onome šta se dešava u Srbiji. Odmah po objavljivanju članka o dešavanju u Kolubari, na čijem je čelu bio današnji direktor EPS-a (najpoznatiji vlasnik pečenjare) tadašnji premijer je održao onu cirkusku sednicu Vlade pod vedrim nebom baš u Kolubari. Zašto? Šta se danas dešava u EPS to ne piše samo Magazin Tabloid. Ko finansira Magazin Tabloid ne znam, ali znam da su njima oduzeli i stolove, stolice i kompjutere, a to se neće desiti Informeru, koga finansiraju građani Srbije izdvajanjem sredstava iz budžeta svake opštine u kojoj je na vlasti SNS. Ko finansira izdavanje lista Alo i sve druge režimske listove? Koliko na ime neisplaćenog poreza duguje TV Pink? O tome piše MT, a ne bilo koji drugi list u Srbiji. Ko plaća reklame na medijskom javnom servisu o Rio Tintu, koji će napraviti pustoš u Srbiji? Što ne objave šta je ta kompanija uradila po celom svetu gde je rudarila. Sve to plaćaju građani Srbije plaćanjem TV takse za koju je današnji sveodlučujući prilikom dolaska na vlast izjavio da će je ukinuti. Nije li izjavio da mu ne pada na pamet da dira u pošteno zarađene penzije? I koji mu je prvi potez bio? Zavlačenje ruke u penzionerske džepove pune četiri godine i naravno uvođenje TV takse preko računa za struju. Nikad i ne uključujem TV, ali plaćam taksu, a za četiri godine primene Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija iz mog džepa je izvučeno više od polugodišnjeg iznosa penzije. Prema tome gospodine Risto ti čitaj šta ti je volja, a ja laži neću ni da čitam, ni da slušam. Ne trba mi televizor i samohvalisanje da bih shvatio da se u Srbiji nikad nije lošije živelo nego danas. Zar da na TV Hepi gledam znamenitog Simu Spasića (Vučićev megafon, kako ga zovu) koji nešto mumla, a na majici nosi ispisanu reklamu protiv sudije Miodraga Majića, kome nije dostojan cipele čistiti. Misliš da je to njegov mozak smislio? Ne, to mu je napisao neko kome smeta ono što sudija Majić govori, a drugi isto misle ali nemaju petlju da to kažu. Mnogo će vode proteći Dunavom dok onaj ko ne želi čuti Miodraga Majića dostigne njegov nivo. Njega napadaju poslanici koje niko nije izabrao, od kojih većina ne zna pročitati ni ono što je napisano, niti znaju koliko je knjiga Miodrag Majić napisao. Jesam li ja ili sudija Majić predstavnik stranke na vlasti koji iz skupštinske klupe izjavljuje da Skupština ne donosi zakone? Koliko tih bisera su postale zvezde Jutjuba zbog rečitosti kojima zasmejavaju učenike petog razreda osnovne škole? Delim li ja pakete s namirnicama penzionerki i deklamujem joj da se zahvali Vučiću koji joj ga šalje (verovatno kupljenog novcem iz svog džepa) i da izjavi da će glasati za njega? Takvima nije oduzimao deo penzije, jer im visina penzije nije prelazila iznos od 25.000 dinara. Te pakete dele oni koji nam pred svake izbore dolaze ispred vrata sa svim našim podacima i pitanjem hoćemo li glasati za Vučića, jer im niko nije rekao da postoji Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, koji to zabranjuje. Ko im daje podatke? Ne dajem ni ja ni sudija Majić. Verovatno im daju podatke oni koji znaju moju adresu, na koju mi je gospodin poslao zahvalnicu za doprinos ekonomskoj stabilizaciji, za koju je u moje ime, i ime svih drugih penzionera, saglasnost dao gospodin Krkobabić koga niko nije za to ovlastio. Da, poslao mi je dušebrižnik i paket vitamina koji nisam hteo primiti. Počeo sam ih kupovati pre nego što je protivustavno uvedeno vanredno stanje, pa sam iz stana mogao izlaziti samo u četiri sata ujutru, kad ne ulici nema nikog osim pasa lutalica. Samo ti čitaj i gledaj šta ti je volja. Meni niko nije mogao ispirati mozak, pa nemoj ni ti.

 23. Rista says:

  Ono što ti ne znaš, tvoj mozak je već ispran i to temeljito. Penzioner, najlakše i najisplativije je pljuvati po sebi kada si porobljen ili bar u bezizlaznoj situaciji. Onda otpad naroda obavezno sebe počne pljuvati da bi preživeo a možda čak i bio nagrađen. O događajima u Srbiji ne vredi čitati jer to ne regulišu Srbi nego Amerikanci. Sav šljam koji je na prvom mestu u Srbiji je postavila Amerika ili je došao do nekih javnih funkcija samo uz dozvolu Amerike i CIJE. Ne znati to nije greška. Ali neprekidno pljuvati sebe je pomalo...neprijatno. Koliko ja vidim, taj istiniti magazin ne pljuje Bajdena nego ga veliča u nebo. Oćeš da ti nađem taj članak? Jedan je od najsvežijih. Ali, nemoć ljudi najčešće tera čoveka da grize lance u koje je okovan i da krivi lance za svoje ropstvo a ne onog koji mu je te lance okačio. Nemojte prijatelju. Nemojte da se gubite na tako sitnim stvarima. Ako ste pratili moje komentare, mogli ste primetiti da ja uopšte ne pišem o događajima u Srbiji. Oni NE zavise od Srba pa ni od srpskog rukovodstva pa ni od bilo koje srpske javne ličnosti ili "srpske" vlasti a najmanje od nekog tabloida. Našu vojsku je uništila Amerika. Uništili su i naše sudstvo, naše precedništvo, našu prosvetu i sve naše što je javno a dozvolili nadrirodoljubioma da bukvalno ispiraju mozak narodu i skreću im pažlju tabloidima koji je kao MT i slični i dozvolili im da glume rodoljube napadajući kvislinge ali ne i Ameriku. To je opšte stanje javnog nastupa maltene 99% javnih delovanja u Srbiji danas. Običan čovek vrlo lako nasedne na takve podmukle podvale.

  • Penzioner says:

   Ja sam, koliko se sećam, na više mesta na ovom portalu napisao da vlast u Srbiji nije izabrana već "dovedena". Ne samo ova već sve pre njih, ali ni jedna nije toliko hvalila "ništa" kao ova koja je dovela Srbiju na sami vrh evropskih država po stopi siromaštva. Nema potrebe da ponavljam s kojom državom delimo to mesto, jer sam i to pisao, ne samo ja već stručnjaci koji prate ekonomske pokazatelje svake države. Napisao sam i da je bivši predsednik dobio titulu "protektora". Kakvom bi se inače titulom mogao okititi predsednik države pod protektoratom. Znam da i Milovan Brkić neskriveno podržava Ameriku, hvaleći njihovu demokratiju, koju ja ne vidim, ali ja sam upravo uvek govorio o vlasti, jer su uzjahali Srbiju na sasvim suprotnim obećanjima od onog šta danas rade. Ne može neko i danas posle skoro deset godina apsolutne vlasti za sve okrivljivati "žute", a pri tom misliti da je narodu vrana popila mozak pa ne zna da je većina žutih i svih drugih preletela u njegovo jato i, na njihovu radost, samo gledaju kako drugi svojom rukom hvataju zmiju koju oni nisu smeli, ili hteli uhvatiti. Nisi ti baš toliko naivan da ne znaš na šta mislim. Sit sam priče o 600.000 evra, ili dolara, Dragana Đilasa u banci na Mauricijusu i stanovima njegovog Gojka. Što to ne dokažu na sudu, da ne zamajavaju narod skrećući pažnju sa sopstvenih afera kojima se broja ne zna, a Đilasove su, i da su tačne, u odnosu na njihove beznačajne. Već ih i vrapci na grani znaju, ali ne i oni koji bi se njima, po prirodi posla, morali pozabaviti. Nije Amerika potpisala protivustavni Briselski sporazum, a onaj ko je to učinio zna zašto je to učinio, te ne može svoju krivicu prebacivati na narod koji je svoju volju referendumom pretočio u ustav, na koji je on položio zakletvu. Predstavljati državu a hvaliti njene večite neprijatelje i zagovarati vrednosti koje nikad nisu bile svojstvene srpskom narodu može samo neko ko ne želi dobro ni Srbima ni Srbiji. I gospodine Risto nemoj me više vući za jezik. Nisam ja kuče od juče. Nisu mi mogli prodavati maglu ni profesori koji su mi predavali Osnove marksističke filozofije ili Društvenu svojinu i samoupravljanje, pa ne može ni onaj ko je imao iste predmete, ako ih je i bilo na Pravnom fakultetu u Beogradu, obzirom da znam da neke predmete koje je imao Pravni fakultet u Novom Sadu taj fakultet nije imao. Da si mi živ i zdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *