БРИТАНЦИ ОТВАРАЈУ ВОЈНЕ БАЗЕ у Немачкој, Кенији и Оману

BRITANCI OTVARAJU VOJNE BAZE u Nemačkoj, Keniji i Omanu

27 novembra 2021

KOMANDANT britanskih kopnenih snaga general-potpukovnik Ralf Vudis izjavio je da će njegova zemlja otvoriti tri nove vojne baze – u Nemačkoj, Keniji i Omanu.Pritom je naglasio: „Posebnu pažnju posvećujem Nemačkoj, gde ćemo prebaciti značajan broj oklopnih vozila. To će nam – u slučaju mogućeg zaoštravanja sa Rusijom – olakšati transport pojačanja preko Lamanša“.

Prema njegovim rečima, u Nemačku može biti prebačen puk (odgovara našoj brigadi) opremljen modernizovanim tenkovima Challenger 3, oklopnim transporterima Boxer, guseničnim oklopnjacima Ajax, artiljerijom i dronovima.

Na ovo je odmah odreagovao poznati moskovski vojni ekspert Viktor Murahovski.

„Prebacivanje britanske tenkovske brigade u Nemačku, u zonu oko Rajne, naprosto je smešno jer Nemačkoj od Rusije ne preti nikakva opasnost. Svako može samostalno izmeriti koliko ima kilometara između Rajne i najbliže ruske tenkovske jedinice, recimo negde oko Voronježa“.

Murahovski je član stručnog saveta Vojno-industrijske komisije Ruske Federacije. Zato je logično pretpostaviti da dobro zna šta govori, a rekao je još:

„Britansko oklopno vozilo srednje klase Ajax veoma je kontroverzno. Challenger 3 jeste rekorder po težini, ali ima neobično naoružanje. Boxer jeste popularan u velikom broju zemalja, ali nije nikakav vunderkind“.

I zaključio: „Pripadnicima britanskog puka koji stigne u Nemačku biće dobro. Imaće povećane plate, a Rusija je veoma daleko pa će moći da uživaju u nemačkoj arhitekturi, devojkama i pivu. Samo da ga ne mešaju sa viskijem“.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Opet Rusija, pa Rusija, samo ona smeta engleskim zlikovcima. Englezi su bolestan narod koji treba bombardovati za njihovo dobro. Operacija: "Milosrdni andjeo 2."

  2. See Y Leter Aligeder says:

    Mogu oni da ih otvore i u mom ličnom toaletu, samo što ću ja ubrzo da im povučem vodu.

  3. Istina says:

    Kanada ih protjerala pa traze uhljebljenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *