БРНАБИЋ: Србија неће признати другу државу на сопственој територији

BRNABIĆ: Srbija neće priznati drugu državu na sopstvenoj teritoriji

23 marta 2018

Srbija je spremna da u rešavanju problema Kosova učestvuje na zreo i odgovoran način, ali neće priznati postojanje druge države na sopstvenoj teritoriji, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Ana Brnabić je istakla da se sukob srpskog i albanskog naroda ne može rešiti tako što će jednoj strani biti pružena podrška za svaki zahtev, koliko god on bio nerazuman, a od druge strane očekivati da pogne glavu i pristane na svako nametnuto rešenje.

Tako nešto, prema rečima Brnabić, ne bi prihvatio nijedan zreo narod, pogotovo ne srpski koji je u prošlosti skupo plaćao za svoju slobodu i pravo na odlučivanje.

„Rešnje mora uzeti u obizir pozicije oba naroda“, istakla je Brnabić na međunarodnoj naučnoj konferenciji „Kosovo i Metohija: Sui generis ili presedan u međunarodnim odnosima“.

Premijerka je ocenila da je projekat koji sebe naziva „Republikom Kosovo“ bio i jeste osuđen na neuspeh.

„Budući da je sadašnje stanje neodrživo, neophodno je tragati za nekim novim, možda i savim unikatnim rešenjima kako bi se u ovom delu Evrope uspostavila trajna stabilnost i mir“, istakla je premijerka.

Uverena je, kaže, da je to moguće ukoliko među najuticajnijim subjektima u međunarodnoj zajednici bude postojao interes da ishod bude takav.

KOMENTARIJedan komentar

  1. To je to says:

    To ti je rezultat mudre politike tvog pametnog šefa, koga ne ispuštaš iz usta i kome svesrdno pomažeš u svim njegovim promašajima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *