Брнабић: У спољној политици ћу апсолутно наставити континуитет с Вучићевом владом

Brnabić: U spoljnoj politici ću apsolutno nastaviti kontinuitet s Vučićevom vladom

25 juna 2017

MANDATARKA Ana Brnabić izjavila je večeras da će Vlada Srbiji koju će predvoditi nastaviti kontinuitet svega onog što je radila prethodna vlada Aleksandra Vučića.

Ona je u intervjuu za televiziju Pink istakla i da je “100 odsto fokusirana” na izradi ekspozea, da se nada da će biti izabrana u parlamentu i da je pratila rasprava koja se vodila u Skupštini Srbije.

Brnabićeva je rekla da će u ekonomskoj sferi fokus biti na tri stvari – većem rastu bruto društvenog proizvoda, uspešnom završetku sedmog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i poboljšanju pozicije Srbije na dauning listi Svetske banke.

Najavila je i da će u spoljnoj politici “aposlutno nastaviti kontinuitet s Vučićevo vladom”, istakavši da je strateški cilj Srbije Evropska unija, uz održavanje tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Prema njenim rečima, tu je i sve bolja saradnja s Kinom kao i brojnim kineskim investitorima, ali i drugim državama poput SAD, UAE…

Istakla je i da će u politici prema Kosovu i Metohiji nastaviti politiku koju je vodila prethodna vlada.

Najavila je i da će insistirati na još dva bitna cilja vlade digitalizaciju i omogućavanje da Srbija postane idealno mesta za filmsku industriju, a zašta ima niz preduslova.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Devojko, nista te niko nece ni pitati, zato si i izabrana. Samo klimaj i idi dalje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *