Брнабић: У спољној политици ћу апсолутно наставити континуитет с Вучићевом владом

Брнабић: У спољној политици ћу апсолутно наставити континуитет с Вучићевом владом

25 јуна 2017

МАНДАТАРКА Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће Влада Србији коју ће предводити наставити континуитет свега оног што је радила претходна влада Александра Вучића.

Она је у интервјуу за телевизију Пинк истакла и да је “100 одсто фокусирана” на изради експозеа, да се нада да ће бити изабрана у парламенту и да је пратила расправа која се водила у Скупштини Србије.

Брнабићева је рекла да ће у економској сфери фокус бити на три ствари – већем расту бруто друштвеног производа, успешном завршетку седмог аранжмана с Међународним монетарним фондом и побољшању позиције Србије на даунинг листи Светске банке.

Најавила је и да ће у спољној политици “апослутно наставити континуитет с Вучићево владом”, истакавши да је стратешки циљ Србије Европска унија, уз одржавање традиционално добрих и пријатељских односа са Русијом.

Према њеним речима, ту је и све боља сарадња с Кином као и бројним кинеским инвеститорима, али и другим државама попут САД, УАЕ…

Истакла је и да ће у политици према Косову и Метохији наставити политику коју је водила претходна влада.

Најавила је и да ће инсистирати на још два битна циља владе дигитализацију и омогућавање да Србија постане идеално места за филмску индустрију, а зашта има низ предуслова.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Devojko, nista te niko nece ni pitati, zato si i izabrana. Samo klimaj i idi dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u