БРНАБИЋКА ШОКИРАЛА СВЕ ИЗЈАВОМ ЗА АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ – СВЕТСКИ ВЛАДАРИ БЕСНИ: Да ли се после овога Вучићу спрема револуција?

BRNABIĆKA ŠOKIRALA SVE IZJAVOM ZA AMERIČKE MEDIJE – SVETSKI VLADARI BESNI: Da li se posle ovoga Vučiću sprema revolucija?

4 jula 2017

(foto: Youtube printscreen)

Srbija je fokusirana na zaključivanje programa Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ove godine i proceniće njegove posledice po ekonomski rast pre nego što zatraži novi aranžman, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za američku agenciju Blumberg.

Brnabić je istakla da će nastaviti sprovođenje plana reforme javne uprave koju je otpočeo predsednik Aleksandar Vučić, a koga je ona zamenila na funkciji premijera.

Upitana da li bi Srbija mogla da odustane od obnove trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti, kojim su zvaničnici MMF-a preporučili mere koje uključuju smanjenje rashoda, prodaju ili gašenje neprofitabilnih državnih kompanija i smanjenje broja zaposlenih u javnoj administraciji, ona je odgovorila da je „to je moguće“.

Američka agencija napominje da je Brnabić, koja je obrazovana u SAD i Britaniji, novajlija u politici i da je u istočnoj Evropi prva žena otvoreno homoseksualnog opredeljenja na čelu vlade.

U intervjuu koji je Blumbergu dala u petak, prvog dana na funkciji premijera Srbije, a koji je ta agencija danas objavila, Brnabić je rekla da želi da u naredne dve godine ubrza ekonomski rast na četiri odsto, sa tri odsto koliko iznosi u 2017. godini.

Ukidanje 11.300 radnih mesta do 2020. godine

Ona se, navodi Blumberg, suočava sa teškom borbom nakon što je privredni rast usporio na 1,2 odsto u prvom kvartalu u odnosu na isti period prethodne godine, a sada razmatra da li koristi od novog aranžmana sa MMF-om imaju prevagu nad strogim nadzorom tog poverioca sa sedištem u Vašingtonu.

– Očito je dobro imati nekoga da vam daje tempo, ritam reformi, sa kim razgovarate o prioritetima, i sve to je velika prednost. Međutim, ponekad je MMF oštriji nego što je potrebno, i u tom smislu bi novi sporazum mogao da omete rast – rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, njena vlada će nastojati sa ukine 11.300 radnih mesta u lokalnim administracijama do 2020. godine, uključujući 2.500 ove godine, pošto Srbija reformiše svoju javnu upravu i reorganizuje državne finansije.

(Tanjug)

KOMENTARI17 komentara

 1. Aleksandar says:

  Samo pokušaj da iskamči više para tj. da postigne povoljniji aranžman sa MMF-om.

 2. Trifun says:

  Konacno! Goodby motherfucking thieving MMF pigs! Srbija ima svoju centralnu banku preko koje moze da isprinta sve dinare koji su potrebni za drzavu, plate, penzije i ekonomiju preko mehanizma kupovine drzavnih obveznica, a taj dug se na kraju nakon 20-tak godina jednostavno ponisti drzavi jer centralna banka mora da radi 100% za drzavu i narod. Uopste nam nisu bile potrebne te devize, koje MMF i zapadne banke printaju na isti nacin kao i nasa centralna banka dinare, s tom razlikom da im mi moramo vratiti dolare i evre sa interesom a nasa banka ne moze to da isprinta naravno. I onda nas te hijene pocnu ucenjivati, prodajte ovo i ono, za male pare i tako zapadne hijene dobiju stvarna materijalna dobra i robove za obicne nule na kompjuterima koje su nazvali evrima ili dolarima. Citav bankarski sistem je jedna velika podvala i pljacka, ko zna kako to radi. Mislim da su ovi potezi koordinirani sa dolaskom oruzja, medutim to naoruzavanje mora biti obavljeno 100% i nebo mora biti 100% zasticeno mocnim PVO sistemima. Ova odluka zajedno sa odlukom da se koncentrisemo na ruski gas, a to su jedino ispravne odluke i veoma dobrodosle, ce izazvati nezadovoljstvo neprijatelja medutim to je njihov problem. Odbranicemo se od njihovih napada, kakvi god oni bili, a ako budu pravo agresivni treba im otvoreno ukazati da ce to smanjiti njihov uticaj u potpunosti u Srbiji. Nema nazad.

  • RS says:

   Dobro,dobro!

  • Za Srbiju says:

   Zar neko veruje ovome ili ovoj? Zar niste dovoljno laži čuli do sada?

 3. Kulak says:

  Nema revolucije,sve mirno.

 4. Beli Orao says:

  Čestitam to su pravi koraci u pravom smeru !!! Pokaži svima da si dostojna te pozicije!!!

  • Za Srbiju says:

   Pa zar misliš da nemamo ništa bolje od hrvatske pederuše u Srbiji? Dostojno će da brani hrvatske interese u Srbiji.

 5. DUSKO says:

  NIJE ONA KRIVA STOJE PAMETNIJA OD PREDSEDNIKA !!!

  • Za Srbiju says:

   A on je mnogo "pametan".

 6. marko says:

  Ovo je normalno u politici. Kažete neću, a onda bacite oko da vidite šta vam nude za hoću. Pa kad bude dovoljno za hoću, uzmete to hoću, a narodu lepo saopštite da ste se borili i izborili za najbolje moguće uslove.Setite se pregovora u Briselu, kad je AV kobajagi spavao na podu kancelarije, u stvari on se borio za Srbiju iod tada mi imamo najbolje rešeje za Kosovo. Muka me uhvati kad gledam ove naše kradiše.

 7. goran says:

  Marko, sve si rekao, ali nemas kome. Srbi su trajno osteceni uranijumom za narednih 10 000 godina.

 8. opet ja says:

  Kao usporio nam rast u prvom kvartalu c c c c koji bre rast ha ha

 9. goran says:

  Vucic je sibicar koji bi u normalnijem rezimu prodavao semenke ispred bioskopske hale. Pardon, ni to. Danas se filmovi gledaju preko internet. Znaci, skapavao bi.

 10. Cane says:

  PITAJTE retoričko pitanje Brnabićku : -EU ili Kosmet u Srbiji? Prvo ili drugo?

 11. Pitagora says:

  A jel' te, ko su to "svetski vladari" i kako je moguće da su "besni"? Kod nas u Banatu besni su na lancu.

 12. marko says:

  11500 otupisiti ce 80 000 ljuidi koa jedna laze kao i vucic pokazat ce vrme da srbija vec ima nezaposlenih 26 % da ce ovi mudraci napraivit preko 35 % nezaposlenih u srbij i trajno

 13. Barakuda says:

  Za par godina, živićete bolje....! Nema šta, od bulevara Ratku Mladiću, pa do premijerke, premijera, koja ni kafu ne može da popije bez dozvole, starog premijera, novog presjednika !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *