БРУКА АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ! Американци се смрзли на руској граници

BRUKA AMERIČKE VOJSKE! Amerikanci se smrzli na ruskoj granici

18 maja 2017

Tokom nedavnih vojnih vežbi „Džoint Viking 2017“ u Norveškoj američke marince je prevarila njihova arktička oprema, saopštava „Difens njuz“.

Manevri su održani pored norveško-ruske granice početkom marta. U njima je učestvovalo oko 200 američkih marinaca. Otkriveno je da oprema Amerikanaca ne može da izdrži temperaturu od minus 45 stepeni Celzijusa.

Navedeno je i da se gornja odeća Amerikanaca cepa na hladnoći, rajsferšlus se ne otvara, a čizme ispadaju sa skija.Predstavnik švedskog proizvođača zimske vojne opreme „Toraka“ Jonas Rajdem kritikovao je vojnu odeću marinaca i sa ironijom je primetio da u svojim jaknama oni izgledaju kao maskota kompanije za proizvodnju guma „Mišelin“.

Komentarišući tu informaciju, general-major Nil Nelson je saopštio da će svi nedostaci biti uzeti u obzir.

(sputnik)

KOMENTARI2 komentara

  1. anamarija says:

    Hahahaha:-) :-) :-) :-) :-) kada bi zaratili sa Rusijom kao Njemacka u 2. Svj.ratu ... prosli bi Ameri isto kao i Hitlerove divizije ...hahaha:-) :-) :-) :-) :-) ! Rusiju nitko ne moze da pobijedi jer je to zemlja specificnosti :-) :-) !!!

  2. AJaj says:

    Soće! Nikada nisu znali istoriju, pa i hitler se smrzo i izgubio rat na istom mestu, a istorija se ponavlja, bolje im je da manervišu po njihovom jeloustonu i velikom kanjonu nego kod Rusa, jerbo baćuška će da pali kaćuška.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *