БРУКА ЦРНОГОРСКЕ ДРЖАВЕ! Сви Срби проглашени кривим у случају „Државни удар“!

BRUKA CRNOGORSKE DRŽAVE! Svi Srbi proglašeni krivim u slučaju „Državni udar“!

9 maja 2019

Podgorički Viši sud proglasio je krivim Andriju Mandića i Milana Kneževića u slučaju poznatom kao „Državni udar“. Sudija Suzana Mugoša kazala je da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

– Okrivljeni Andrija Mandić da postupa po upustvima organizatora i pripadnika kriminalne organizacije vrbuje druga lica za pripadnike kriminalne organizacije koja će učestvovati u pripremanju i izvršenju krivičnih dela zbog kojih je kriminalna organizacija stvorena – rekla je sudija Mugoša.Ranije je jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, rekao da on i Andrija Mandić izricanje presude neće čekati u sudnici.

– Niti imamo nameru da dajemo legitimitet sudskom veću koje će pročitati naredbu u ime porodice Đukanović – kazao je Knežević.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević. Optužen je i vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na kraju iznošenja završnih reči, 28. marta, zatražio je da se Šišmakov i Popov kazne maksimalnom kaznom zatvora.

On je za Kneževića predložio blažu, a za Mandića i Čađenovića strože kazne. Advokati optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora zatražili su oslobađajuće presuda za svoje branjenike.

Oni su kazali da su materijalni dokazi suprotni sa izjavom svedoka saradnika Saše Sinđelića.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  A šta ste vi očekivali od Milove fašističke hunte? Istinu i pravdu? Mnogo ste naivni! Bez krvi do kolena Srbin se neće osloboditi,jer je Srbin dozvolio da se nakoti ovoliko mnogo gamadi! Nečinjenje je često mnogo opasnije od činjenja. Srbija je brže bolje potrčala da prizna,počev od rvatske,preko bih,makedonije,pa do evo Crnje i Gore,te nazovi države kao da nije znala u kakvom okruženju će se Srbi naći i u kakvom će okruženju živeti! Srbija nije smela ni po koju cenu da prizna ove lažne nazovi države dok god ne reše pitanje srbskog naroda u njima!

 2. deda mraz says:

  Sljam usljivi komunisticki,samo da znate kada Srbi dodju na vlast u Srbiji nece vam biti mesta ni u CG niti u Srbiji a mi vas Srbi finansiramo i preko nasih ledja zivite kao paraziti i prvo sto cemo uraditi je vase kriminalce proterati iz Beograda jer od kamena se ne zivi a primorje je u rukama Srba i siptara.

  • Velika Metla says:

   Deda mraz,nema od toga,drugar,ništa! Mora MNOGO da se radi na srbskom narodu u Srbiji! Da im se podigne nacionalna svest,eliminišu elemente koji u svest na bilo koji način ugrožavaju,ili osporavaju! Isto tako se mora narod učiti samopoštovanju i dostojanstvu! A to se uči od malih nogu! Znači,od vrtića početi s učenjem dece da su Srbi i da budu ponosni na svoju nacionalnu pripadnost! Takođe ih učiti da je biti nacionalista nešto najlepše šta čovek može da oseća! I OBAVEZNO im napomenuti da nacionalizam nije baba Roga,nego ljubav prema svom narodu,uz nečinjenje ništa lošega drugim narodima! Koliko sam primetio veliki broj ljudi pripisuje nacionalizmu stvari,negativne,koje mu ni po jednoj definiciji ne pripadaju! Nacionalizam je,kao što rekoh,ljubav prema svom narodu,a ne nikako činjenje štete drugom narodu! Ta "šteta" se naziva potpuno drugačije za razliku od nacionalizma!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *