БРУКА И СРАМОТА: Нови усташки скандал у Хрватској! (ВИДЕО)

BRUKA I SRAMOTA: Novi ustaški skandal u Hrvatskoj! (VIDEO)

6 avgusta 2017

U Slunju se uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona okupilo oko 10 hiljada ljudi, kako primećuju hrvatski mediji daleko više nego na zvaničnoj proslavi Dana pobede u Kninu, a ni ovoga puta nije moglo da prođe bez ustaških parola i pozrava, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Pre koncerta govore su održali ministar branitelja Tomo Medved i gradonacelnik Slunja Jure Katić.

Kako navodi portal  Medved je okupljene pozvao na dostojanstveno slavlje, a prvi ga je ozbiljno narušio gradonačelnik Katić, koji je u svom govoru tvrdio da „Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu“.

Da je pročitao hrvatski Ustav mogao je da uoči da se u njegovim izvornim osnovama poziva na odluke Zemaljskog antifašističkog veća iz 1943. godine, navodi portal.

Dok su Medved i Katić držali svoje govore iz publike se čulo glasno skandiranje ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ i pevanje Juri i Bobanu (komandantrima zloglasne ustaške crne legije).

U grad su već u popodnevnim satima došle na hiljade Tompsonovih obožavalaca, od kojih su neki u vojnim uniformama, neki ogrnuti hrvatskim zastavama, a neki nisu mogli da se uzdrže od nošenja majica i zastava s ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Za razliku od Knina, međutim, gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija još nije nikog privela, navodi portal.

KOMENTARI4 komentara

 1. Hrvomor says:

  do ih uskoro ne genocidujemo sve...jednom ćemo uspeti,jednom ih zapad neće moći braniti

  • Zoran says:

   SRBI NE VRŠE GENOCID....ti lažni Srbine

 2. RASPUCHIN says:

  Niste mi jasni svi vi iz Srbije? Ogromna većina vas , na čelu sa Vučićem , želite na silu da vas 'rvati prihvate i vole. Pustite Lintu i Pupovca već pitajte nas stradalnike i prognanike iz "lijepe njine" kakvi su i šta su 'rvati. Mnogo bi vam toga mogli reći a najkraće bi bilo da : I vama žele sve isto šta su željeli (i uradili) nama!

 3. Svetislav Surina says:

  Samo se ti tješi.To nekad će da bude NIKAD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *