БРУТАЛАН ОДГОВОР ЕРДОГАНА АМЕРИЦИ: „А заборавили сте геноцид над Индијанцима?“

BRUTALAN ODGOVOR ERDOGANA AMERICI: „A zaboravili ste genocid nad Indijancima?“

17 decembra 2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da turski parlament može usvojiti rezoluciju o genocidu nad Indijancima za vreme američke kolonizacije kao odgovor na usvajanje rezolucije američkog Senata o genocidu nad Jermenima za vreme Osmanske imperije.

„Otkrili smo više od milion dokumenata o događajima iz 1915. godine. Dođite, proučavajte. Govorimo o dokumentima u rukama. Mi takođe treba vama da se suprotstavljamo sa istim odlukama našeg parlamenta. I mi ćemo to raditi. Zar se može ćutati o Indijancima? To je sramotna istorija SAD“, rekao je Erdogan televiziji „A haber“.Senat Kongresa SAD usvojio je ranije ove nedelje rezoluciju o potrebi da se zvanično prizna i pamti genocid nad Jermenima.

Krajem 19. i početkom 20. veka Osmansko carstvo vršilo je redovne progone Jermena. Konkretno, 1915. godine je, prema podacima brojnih istoričara, ubijeno više od 1,5 miliona Jermena. Genocid nad jermenskim narodom u Osmanskom carstvu priznale su 23 države, kao i Evropski parlament i Svetski savet crkava.

Turska tradicionalno odbacuje optužbe o genocidu nad Jermenima i krajnje neadekvatno reaguje na kritike po tom pitanju. Ankara insistira na odbacivanju izraza „genocid“ u vezi sa događajima iz 1915. godine, navodeći da su njihove žrtve bili i Jermeni i Turci.

Turska takođe poziva na stvaranje međunarodne komisije istoričara u cilju proučavanja arhivskih dokumenata dostupnih u zemlji, radi izrade objektivnog pristupa događajima iz perioda Prvog svetskog rata.

KOMENTARI16 komentara

 1. padre says:

  Ali ima razlike, to su bili divljaci a ne ljudi, kao i Aboridžini u Australiji, kojima su tek 1965 dodelili status ljudi!

  • Savetodavac says:

   Šta lupaš gluposti? Kakvi divljaci, zar da anglosaksonska govna određuju ko je čovek a ko ne? To što su do 1965 Aboridžini tretirani po zakonima faune u Australiji je još jedan dokaz genocidnosti britanske krune. Tužno je što se svetski lideri toga sete kada im zagusti...

   • Nebeska Srbija says:

    Nisi ukapirao sta je Padre hteo reci..

    • alexba says:

     ma sreća njihova što nemam tu moć inače bi ja izvršio genocid nad tom genocidnom,bolesnom i debilnom nacijom. Šta bre hoće više ti glupi Amerikanci?

   • Beli Orao says:

    Govorite isto a nerazumijete se , Srbska posla !!!

 2. Djoka Brica says:

  Neka ratuju medjusobno, nama su svakako oba veliki neprijatelji. Srbija mora da prizna genocid nad Jermenima.

  • Ivke says:

   I indijanaca

 3. Pera says:

  Koji sve idioti ne dodju ovde da komentarisu ! Ako povucemo crtu, onda dolazimo do zakljucka da turci i amerikanci, pre svega englezi su satanisticki narodi, genetske ubice ! Mi ih dobro znamo !

 4. Bora says:

  Pa naravno, vi ste se po ubijanju ugledali na najbolje, zar ne?

 5. Miraš says:

  Da li neko zna, naravno otprilike, koliko aviona SAD drži u turskoj bazi Indžirlik??? Znam samo ovo: u Indžirliku dominira 39. vazduhoplovna jedinica SAD. Pored aviona tipa A-10 koji iz vazduha pružaju podršku kopnenim trupama, američko vazduhoplovstvo stacioniralo je u toj turskoj vojnoj bazi i avione tipa F-15 i F-16, a povremeno su se tamo nalazili i izviđački avioni tipa "Avaks", kao i sistemi sa raketama zemlja-vazduh. Navodno se u Indžirliku nalaze i nuklearne bojne glave, u skladištima u Indžirliku još od Hladnog rata nalazi se 50 atomskih bombi tipa B61.

  • Magda says:

   Miras, mislim da bi Ameri trebali da te sve bombe i avione odnesu kuci. Turci bi ih svakako trebali istjerati iz te dvije baze. To Amere plasi!!!!

 6. Dejan says:

  Ti si bolestan čoveče? Ozbiljno bolestan.Ovim idiotskim komentarom zapravo pokazuješ sopstveno divljaštvo, sopstveni rasizam i odsustvo racija i etike.Toplo ti preporučujem lečenje u nekoj od psihijatrijskih ustanova jer ovo kod tebe vodi u totalno ludilo ako se zapostavi

 7. Dejan says:

  Ti si bolestan čoveče? Ozbiljno bolestan.Ovim idiotskim komentarom zapravo pokazuješ sopstveno divljaštvo, sopstveni rasizam i odsustvo racija i etike.Toplo ti preporučujem lečenje u nekoj od psihijatrijskih ustanova jer ovo kod tebe vodi u totalno ludilo ako se zapostavi.

 8. Gagi says:

  A, Srbi na kolac. Ko koga na ovom svetu nije ubijao zarad zlatnog teleta.

 9. M says:

  Dobro,daklen,ustanovili smo ipak da je demokracija priznala status ljudi-čovjeka i sjevernoameričkim Indijancima,i australskim aboriđanima!Još samo da to sprovede u praxu!Prije nego isčeznu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *