БРУТАЛАН ОДГОВОР МОСКВЕ НА ТРАМПОВ ГОВОР: „Нека прво Србији…“

BRUTALAN ODGOVOR MOSKVE NA TRAMPOV GOVOR: „Neka prvo Srbiji…“

21 septembra 2017

Šef komiteta Držvne Dume za poslove ZND i evroazijske integracije – Leonid Kalašnjikov – pozvao je predsednika SAD, Donalda Trampa, i Zapad da vrate Srbiji Kosovo i Metohiju.

Osvrćući sa ne Trampov poziv iz Njujorka, sa zasedanja Generalne skupštine UN, da se poštuje suverenitet država, Kalašnjikov je dodatno ukazao:

„Cinično zvuče pozivi da se poštuje suverenitet od predsednika sile koja je razrušila ceo svetski poredak. Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvoril Pandorinu kutiju”.

Kalašnjikov je podsetio da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata Ujedinjenih nacija, pa nastavio:

„Odvajanje Kosova proteklo je bez ikakvog referenduma i nasilno. Ako je Tramp `gađao` Krim, morao bi znati da se poluostrvo priključilo Rusiji po referendumskoj volji naroda i bez ijedne žrtve i građanskog rata”.

Dodatno je naglasio: „Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo!”

Kalašnjikov je odreagovao na Trampov apel međunarodnoj zajednici da se „bori protiv pretnji nacionalnom suverenitetu”.

U tom kontekstu je pozvao na suopotstavljanje opasnostima koje prete suverenitetima „od Ukrajine do Južnog Kineskog mora”.

KOMENTARI26 komentara

 1. tigar says:

  Prosto!

 2. doktor says:

  BRUTALAN ODGOVOR MOSKVE Zašto pridev 'BRUTALAN' u naslovu? Pre bih rekao REALAN..., a može i OBJEKTIVAN

  • Dejan Ilic says:

   Zato sto "novinar" ima nedovljan fond reci za profesiju kojom se bavi.

  • hristina says:

   A moze, moj doktore, i bez prideva. Samo: Odgovor Moskve! Kad je istina na tvojoj strani, nisu ti potrebni pridevi! Pozdrav.

  • Koki says:

   tako je doktore...

  • felixfaber says:

   Da bi kliknuo,prosto. Stara fora u stilu "nećete verovati sta je Ceca rekla karleusi" A ono Čorak,nekakva glupost.

  • Beli Orao says:

   Neko pokušava zaoštreno još bolje zaoštriti i to " BRUTALNO " !!! HAHAAAAA ,jeftini novinari ili pisci brutalnih članaka!!!

 3. Jovan says:

  Covek objasnio lepo ali nema kome! Bolesno je sto u Srbiji ima debila koji ce reci da je Kosovo izgubio Milosevic i taj debilski(a netacan)argument ponavljaju da bi opravdali svoje izdajstvo Srbije teroristickim paljenjem 5.x 2000. Najvece zlo u vezi Kosova i suvereniteta su napravili Natosluge posle 2000. kada su obustavili sve tuzbe protiv Natobande za stetu, ljudske zrtve, zagadjivanje tla uranijumom i plutonijummom koji su napravili epidmiju stotiu hiljada obolelih od raka od rata do dana danasnjeg! Ta DOSovska bagra je sve cinila da Kosovo bude gde je sada unistavnjem dokaza, progonom heroja otadzbine i ubijijanjem Milosvica i slanjem generala u Hag samo pomagala nezavisnost Kosova. Suverenitet Srbije su najvise narusili kvislinzi (razni oblici, SPO,DS,DEPOS,OTPOR,DOS,)pre ,za vreme agresije, a najvise posle 2000. kada su rasformirali vojsku i ponistili tuzbu protiv Nato terorista i okupatora. Danas bez vojske, bez i jednog aviona, bez ljudskih resursa, stradanje boraca sa Kosova i nezahvalnost drzave njima, gladni i zedni, posle 25 godina mrcvarenja od strane Nato i kvilinga SUVERENITET Srbije NE POSTOJI NI NA TERITORIJI UZAS-a(skracenica za uzu Srbiju)!

  • ljiljana says:

   Bravo za text!

  • hristina says:

   Volim te, bre, Jovane!!! Nista da ne oduzmes i nista da dodas! To je to - ISTINA!!!

   • Jovan says:

    Hristina a nismo se ni upoznali zadivljen fb Jovan Kovinic

    • Jovan says:

     Nemoj da je obmanjujes!!! Nije lepo. Hristina on nije taj Jovan koji pise komentare!

     • hristina says:

      Jovan/ Ostavljamo Kovinica "zadivljenog" ... izdaleka i idemo dalje. Jos jednom, bravo za komentar! Pozdrav.

  • Milibor says:

   Odličan istinit i iskren tekst...

 4. ARTILJERAC says:

  E to je suština američke dvoličnosti, danas te bombardujem a sutra ti kažem morate da priznate kosovo. Vreme radi za nas, izdajnici na bandere i Kosovo i Metohija je Srbija , uvek bila i uvek će biti.

 5. Vasilije50 says:

  Sve što rečeno je istina. Tramp je budala koja bi da menja svet u svoju korist. Sic...malo sutra.

  • zorka says:

   Sada su najopasniji , ali su na silaznoj putanji. Tramp će se, čini se,pokazati kao najsuroviji predsednik, valjda i zadnji. Došlo vreme nereda i kod njih. Da gadovi ne igraju igrice,pritiskajući dugmiće bezdušno, ne osetivši nesreću. Vreme je da amero--glavešine spreme svoje dvorište za tuđe igrice i malo beru kožu na šiljak.Ne zaslužuju niti trunku samiloste, sem naroda, koji uvek i svugde, ni kriv ni dužan strada.

 6. doktrina soka, says:

  E da nema ruske administracije trebalo bi ju izmisliti.Inace bi ovi potomci cedomorki, ubojica i teskih krimosa izrodeni u kauboje samljeli covecanstrvo,po principu genocida nad Indijancima ,domicilnog stanovnistva obe Amerike,na razne nacine : Bombardovanjem,ubijanjem,bolestima i bioloskim ratom,sto i sad rade. Neopevani cinisti,zlo koje treba unistiti u korenu,retardiranu,lazljivu americku vladu. Sunce izlazi na istoku.

 7. deda mraz says:

  Zao mi je nase smrdljive elite jer kad su mislili da su Srbe unistili i da mogu da rade sta hocej sa nama opet se pojave ti nevaljali Rusi i sve im pokvare.

 8. Petra says:

  Petra izbacimo tu rec brutalna u pozitivnom kontekstu brutalno se odnosi samo na nesto negativno to su izmislili nasi tzv. Novinri

 9. punca says:

  Kosovo je KLINTOV PROJEKAT od 23.6.1991 u zagrljaju Klintona, a gazda Srbije je Vašington .

  • hristina says:

   punca, gazde Srbije su SRBI! Nije se rodio drugi - niti ce! Zivela Srbija!!!

 10. Aleksandar Mihailovic says:

  Da Zapad nije dobronameran potvrđuje razbijanje YU u krvi čime su novonastale državice postale nesamostalne, marionetske, 11x zaduženije, sa 3 miliona više nezaposlenih i u kojima je skoro sve što je vredelo rasprodano, čime su vlasnici tih država postale stranke na vlasti i tajkuni, a zatim i razbijanje u krvi i u otrovu i Srbije. Region je 111.111x ekološki zagađeniji i opasniji za život, sa centrom opasnosti na KiM i dalje u prstenovima prema ostatku Srbije, Albaniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Zapad nije dobronameran ali su zato srpske vlasti naivne i neodgovorne kada puze ka istom i uz patronat ubica YU i Srbije navodno pregovaraju sa okorelim teroristima i ratnim zločincima. Čitav svet se pita o čemu se sa istima uopšte može dogovoriti i šta je za 5g dogovoreno, osim da se istima daju neki ustupci?

  • Velika Metla says:

   Tako je! Jedina stvar koja je interesovala "globaliste"je ta da u kreditima do guše drže pokorenim sve ove sprdnje od nazovi država na Balkanu! Jedino je Srbija bila PRAVA i jedina država prilikom formiranja propalih "jugoslavija"!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *