БРУТАЛАН ОДГОВОР ПУТИНА: Чекали да слети украдени бомбардер, а долетели руски пројектили!

BRUTALAN ODGOVOR PUTINA: Čekali da sleti ukradeni bombarder, a doleteli ruski projektili!

9 jula 2024

Ukrajinske i NATO obaveštajne službe ponovo su pokušale da otmu ruski aviona, što je sprečila Federalna služba bezbednosti. Odlikovani vojni pilot, general-major u penziji Vladimir Popov, u izjavi za ruske medije, ispričao je kako rusija odgovorila na pokušaj otmice aviona.

Prema ruskom FSB-u, ukrajinski obaveštajci su pokušali da regrutuju ruskog vojnog pilota, nudeći mu 3 miliona dolara da otme raketni nosač i preda ga Ukrajini. Obećano mu je i italijansko državljanstvo. Sam pilot je rekao da je agent koji ga je kontaktirao preko mesindžera postupio hrabro i drsko – počeo je da ga obrađuje koristeći banalne ucene. Vojnik nije bio budala, pa je prijavio komandi šta se dogodilo, nakon čega su se u stvar uključile specijalne službe.Nakon ovoga, odlučeno je da se igra zajedno sa Ukrajinom, kako bi se dobilo što više korisnih informacija.

Tokom operativne utakmice, ukrajinski obaveštajci su, kako kažu, krenuli u akciju – za sve članove porodice vojnika izdati su italijanski pasoši, a njegovoj supruzi je izdato poljsko državljanstvo. Za regrutovanog pilota je navodno otvoren račun u Poljskoj. Po scenariju, porodica vojnika je u Ukrajinu morala da stigne preko Turske i Moldavije.

U poslednjem trenutku, operacija, koja je izgledala kao da je odigrana po neprijateljskom scenariju, je propala. Ruske obaveštajne službe uspele su da dođu do tajnih operativnih podataka, a nešto kasnije, na Ozernu, aerodroma u blizini Žitomira, gde je stacionirana 39. brigada ukrajinske taktičke avijacije sa avionima Su-27, u ponedeljak uveče je umesto aviona prebega, sletelo nekoliko raketa KH-101.

– Potpuno ista priča desila se 2022. godine, kada su hteli da otmu Su-34 u Kanatovu, ali se nekoliko kalibara sručilo kada su izašli u susret. Kao rezultat, tamo je poginuo ceo viši komandni štab, uključujući i načelnika vojne jedinice Kanatovo-2, Vladimira Marčenka, a uništeno je pet aviona – izjavio je Popov.

Neki stručnjaci, na primer, ne isključuju da su zemlje NATO-a pokušale da organizuju provokaciju sa ruskim nosačem raketa- ne samo da otmu avion, već i da potom simuliraju udare taktičkim nuklearnim oružjem iz otetog aviona, a zatim svu krivicu prebace na Rusiju.

Ispostavilo se, smatraju neki analitičari, da su se ruski projektili Kinžal i KH-101 osvetili za pokušaj britanske obaveštajne službe MI-6 da otme strateški bombarder, i simulira taktički nuklearni udar na Poljsku i Ukrajinu. Na „crni ponedeljak“, ruske rakete su pogodile gnezda vojnih stručnjaka iz zemalja NATO-a.Popov je podsetio, da u ruskim jedinicama postoje takve kontraobaveštajne službe, upravo da bi sprečile bilo kakve pokušaje stranih obaveštajnih službi, ne samo Ukrajine.

– Pilot, kog su kontaktirale ukrajinske specijalne službe, po propisima je morao da se javi vojnoj kontraobaveštajci svoje jedinice, i to je i učinio. Dobio je priliku da učestvuje u operaciji kako bih pratio ceo lanac rada neprijateljskih specijalnih službi – ko, gde, s kim kontaktira, ima li posrednika itd. Mislim da su komunicirali ne samo prepiskom, već su imali i lične razgovore, tako da je učešće pilota bilo obavezno. Velika operacija se dobro završila za nas, jer su kanali identifikovani – rekao je on.

(Informer)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *