БРУТАЛАН ОДГОВОР ЗВАНИЧНОГ ТРИПОЛИЈА НА ОФАНЗИВУ: Борбена авијација гађала положаје генерала Хафтара у Либији! ПОЧЕО НЕВИЂЕНИ РАТНИ ХАОС

BRUTALAN ODGOVOR ZVANIČNOG TRIPOLIJA NA OFANZIVU: Borbena avijacija gađala položaje generala Haftara u Libiji! POČEO NEVIĐENI RATNI HAOS

6 aprila 2019

Borbena avijacija Vlade nacionalnog jedinstva Libije izvela je seriju napada na položaje Libijske nacionalne armije, 80 km južno od Tripolija, javlja „Al Džazira“.

Prema njegovim podacima, jedinice feldmaršala Halife Haftara, koje se nalaze u ofanzivi na Tripoli, bile su mete vazdušnog napada u mestu Garjan. Ovaj gradić je juče, bez borbe, zauzela vojska.Upotrebu avijacije radi „zaštite civilnog stanovništva“ odobrio je premijer Vlade nacionalnog jedinstva Faiz Saradž.

On je naložio komandantima vojnih okruga Sebhi, zapadnom i centralnom regionu, kao i rejonu Velikog Tripolija da „pređu na maksimalni nivo borbene gotovosti i dislociraju jedinice tako da se garantuje maksimalna realizacija naredbi i primena sile u slučaju potrebe. Slične direktive su date Ministarstvu odbrane i predsedničkoj gardi u prestonici.

U četvrtak je komandant LNA maršal Halifa Haftar naredio svojim snagama da počnu ofanzivu na Tripoli kako bi se „oslobodio od terorista“. Mediji su saopštili da su jedinice LNA preuzele kontrolu nad gradovima Garjanom i Surmanm južno od glavnog grada Libije. Sa druge strane, premijer vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju Fajez Saradž naredio je da se, ukoliko bude potrebno, upotrebi sila nakon saopštenja da je LNA uspostavila kontrolu nad gradovima južno i zapadno od Tripolija.

KOMENTARI2 komentara

  1. triglav says:

    "francuska" revolucija se nastavlja

    • Zoran says:

      Ne, nego pukl aRusiaj u Libiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *