БРУТАЛНА ПУТИНОВА ПОРУКА шокирала Запад

BRUTALNA PUTINOVA PORUKA šokirala Zapad

4 oktobra 2018

VLADIMIR Putin nazvao je danas bivšeg ruskog vojnog  obaveštajca Sergeja Skripalja izrodom i izdajnikom.

„Što se tiče Skripalja, to je jedan u nizu špijunskih snakadala koji se veštački naduvava. Neki mediji nastoje da proguraju ideju da je Skripalj bio nešto poput borca za ljudska prava. On je jednostavno špijun i izdajnik. Još postoji izraz: izdajnik Otadžbine. On je jednostavno ološ i to je sve”, poručio je Putin koji je nastupio na skupu Energetska nedelja Rusije.Dodao je: „Što se pre završi ova medijska kampanja povodom tog bivšeg oficira naše vojne obaveštajne službe – to bolje. Jer, bio čovek građanin svoje zemlje, onda se ispostavlja da je izdajnik. Kako se prema takvome odnositi? On je naprosto izrod. To je sve“.

Potun je posebno ukazao da gloženja međun tajnim službama nisu od juče i naglasio:

„Kao što se zna, špijunaža i prostitucija su među najvažnijim profesijama u svetu. I šta?“

Ruski lider je danas, inače, preporučio američkom kolegi Donaldu Trampu da se pogleda u ogledalo ako traži osobu odgovornu za rast cena nafte.

„Imao sam vrlo dobar sastanak s predsednikom Trampom u Helsinkiju. Međutim, da smo pokrenuli pitanja o kojima sada govorimo, rekao bih mu – Donalde, morate da pogledate u ogledalo ako želite da pronađete onoga ko je odgovoran za rastuće cene nafte“.

Upozorio da je trenutni rast cena nafte povezan ponajviše sa  političkim faktorima.

„Činjenica da cena nafte raste nije u tolikoj meri rezultat naših aktivnosti (ograničavanja proizvodnje koje je dogovoreno sa OPEK-om), koliko je rezultat eksternih okolnosti – očekivanih odluka u vezi sa Iranom, koje su, usput, apsolutno nezakonite i štetne za svetsku ekonomiju; pada proizvodnje u Severnoj Africi vezanog za niz političkih okolnosti (građanski rat i slično), pada proizvodnje u Venecueli, takođe zbog domaćih političkih faktora i restrikcija uvedenih tamo”, objasnio je ruski predsednik.

Sa istog skupa je poručio Amerikancima, Britancima i Francuzima da će Rusija svoje snage povući iz Sirije – čim te zemlje povuku svoje.

Precizirao je da je imao u vidu i turske jedinice na teritoriji Sirije.

Putin je ocenio da je prisustvo američkih snaga u Siriji narušilo karakter Ujedinjenih nacija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *