БРУТАЛНА ШАМАРЧИНА! БАKИР ЈЕ У ПРАВУ, У БОСНИ ЈЕ ПОСТОЈАО САМО ЈЕДАН НАРОД – СРБИ! Салих Селимовић развалио Изетбеговића!

BRUTALNA ŠAMARČINA! BAKIR JE U PRAVU, U BOSNI JE POSTOJAO SAMO JEDAN NAROD – SRBI! Salih Selimović razvalio Izetbegovića!

25 novembra 2021

Najnovije izjave bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića da su stanovnici BiH prije nekoliko vekova bili jedan narod zvani Bošnjani, i da su nacije formirane u 19. i 20. veku, akademska zajednica naziva besmislicama, koje ne zaslužuju komentar.Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pita čemu služe takve Izetbegovićeve istorijske fantazije.

U pseudoistorijskom tumačenju daleke prošlosti, Bakir Izetbegović kaže da su Bošnjani bili jedini narod.

Grotesktna i naučno neutemeljena je i njegova tvrdnja da su ostale nacije, dakle Srbi i Hrvati nastale tek u 19. i 20. veku.

Od čoveka koji je Srbe nazivao lošim narodom moglo se očekivati da će na kraju negirati i njihovo postojanje.

– Moram i ja da se nasmijem. Na prostoru srednjovekovne Bosne postojao je jadan narod, u pravu je on. Ali to su bili Srbi. A ta tvrdnja da su Srbi i ostali narodi kao narod nastali u tek 19 i 20 veku? To je glupost, to je glupost ponavljam. Stanovnici srednjovekovne Bosne su Srbi i tu nema nikakve dileme što se tiče nauke – pojasnio je Salih Selimović, istoričar iz Sjenice.

Profesor Selimović, koji je navukao omrazu dela bošnjačke javnosti jer za sebe govori da je Srbin islamske verovispovjesti, i naučnim dokazima govori o nasilnom procesu islamizacije u Osmanskom carstvu, navodi jedan mnogo stariji pomen Srba na prostoru Bosne. Datiran u 8. veku, u zapisima hroničara Ajnharda koji je bio dvorjanin i pisac franačkog cara Karla Velikog.

– On je zabeležio da na prostoru Bosne žive samo Srbi. Ako je on bio zvanični istoričar jednog cara, zapadne imperije tada, nije mogao niti smeo da napiše nešto što nije tačno – dodaje Selimović.

Izetbegovićevi savetnici ili nisu znali ili su prećutali taj podatak i dozvolili su Bakiru Izetbegoviću da „izvali“ kolosalnu neistinu zbog koje je predmet ismevanja u ozbiljnim istorijskim krugovima.

– Srednovekovna Bosna je bila srpska država po etničkom sastavu stanovništva, pismu koje su koristili i jeziku kojim su govorili. Na teritoriji srednjovekovne srpske države Bosne to pokazuju povelje koje su nesumnjive i sačuvane – naveo je istoričar Nikola B. Popović, član ANU Republike Srpske.

Samo u srednjovekovnim poveljama i aktima upućenim Dubrovčanima srpsko ime javlja se najmanje 200 puta. Povelje bana Mateje Ninsolava iz 13. veka nedvosmisleno upućuju da je stanovništvo u Bosni srpsko.Na kraju, proglašenje Tvrtka za kralja Srba i Bosne 1377. godine u potpunosti obesmišljava Izetbegoviće pseudonaučne teorije o Bošnjanima kao jedinom narodu.

– Nije dovoljno što skrnave Dejtonski sporazum, sada skrnave istoriju. Ono što Bakir izjavljuje je besmisleno, nema istorijskog utemeljenja. To se može smatrati jednom velikom uvredom za sve nas. Čak i porodica Izetbegović ranije se izjašnjavala kao Srbi – ističe Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

Kvaziistorijske lekcije Bakira Izetbegovića proizilaze upravo iz želje da se sakriju srpski koreni te porodice. Istoričar Salih Selimović podseća da Bakirov otac Alija Izetbegović nije krio od koga potiče i da je u razgovorima sa Slobodanom Miloševićem pominjano njegovo beogradsko poreklo.

– Aposlutno su oni srpskog porekla i tu nema nikakve dileme i ja sam to objavio. Nikada Bakir Izetbegović nije to demantovao – zaključuje Selimović.

Iz Ambasade Hrvatske u BiH poručuju da Bakir Izetbegović svojim istupima na tribinama u zapadnoevropskim zemljama dovodi u pitanje nacionalni identitet ovdašnjih naroda.

Sve sa ciljem, kažu, rastakanja i asimilacije konstitutivnih naroda, posebno hrvatskog kao najmalobrojnijeg.

KOMENTARI13 komentara

 1. sergej says:

  Alijna porodica je bila vlasnik Ade Ciganlije i poturčili su se na samom odlasku Turaka iz Srbije i morali su od sramote da pobegnu iz Srbije.Tako je Bakir govorio o babi Aliji kao antifašisti a Alija u Handžar diviziji.

  • Suzuki Vitara says:

   Niko krupno ko Ture ne laze, al poturica gori od Turcina.

 2. padre says:

  Mene interesuje, kud je on pronašao taj izraz "Bošnjani"! U životu još nisam čuo za njega! Šta ćemo onda sa onom "Aj svi Bosanci dobre konje ..."? To mi liči na ono Klintonovo "Kosovari"!

  • Kosovac says:

   @ padre, …..Izraz "Kosovari" su prvi počeli da forsiraju srpski komunisti, kodža odavno. U taj izraz su pakovali i Srbe Kosovce, i to podseća na ove jezičke gimnastike koje upotrebljavaju Izmetbegovići. Ako je Klinton pomenuo „Kosovare“, onda nije pogrešio, sigurno je mislio na onaj izumrli narod Albance, čije su ime uzurpirali i Šiptari sa Kosova, opet i oni po jezičkoj gimnastici serviranoj iz Bečke škole Balkanski smer istureno odeljenje Tirana.

 3. Kulak says:

  Izmišljanje nepostojeće nacije "dobri bošnjani" je jedino što je balijama preostalo. Kad je reč o bilo čemu drugom, balije kao izmišljena nacija su svesni da sami ne mogu ništa pa uvek traže pomoć od nekog drugog.

  • Filip veliki says:

   Neko je objavio da su Izetbegovići pre dolaska u Beograd naseljvali u Smederevu i prezivali se činimi se, Živkovići, pa Jahići. Oni su u vreme Đurđa Brankovića bili trgovačka porodica. Padom Smedereva prešli su u Beograd. Posed im je bio oko Stambol kapije sa kućom od 500 kvadrata. Pslobađanjem Beograda pod Karađorđem on kao Jahići opstaju. 1868. oni odlaze u Bosanski Šamac i od lokalnog bega Izeta uzinaju prezime i do 1970 se deklarišu kao Srbi muhamedanske vere, da bi 1993. postali bošnjaci. Tako su oni otpali od srpskog pravoslavnog naroda i to niko javno nije talambaso, ali ova gnjida sebi daje za pravo da lupeta svakakve budalaštine. On, da nije prodana duša bio bi mnogo pametniji u uvažavanju svog roda, kao neki muslimani koji su pošteniji i ostali dobronamerni, pa čak i kad im je neko zamerao neke stvari.

 4. persida says:

  Nikad cula za Bosnjane, neka neko navede neki stariji izvor, ta rec ne postoji.

 5. Beli Orao says:

  Ludak prokuvao mu mozak pa sad bulani ! Morava ima tumor veličine guščijeg jajeta u glavi koji je zauzeo mozak !!!

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Nije postojala nikakva nacija " dobri bošnjani" koja je imala izgrađeni nacionalni identitet. To je lupetanje bakira i muslimanske kamarile iz Sarajeva. Cilj te izmišljotine je da dobiju unitarnu muslimansku državu

 6. Beli Orao says:

  ***BULAZNI i * MORA DA IMA ***** trebalo je biti gore tekst!

 7. Gagi says:

  Danas politicari sve vise izmisljaju i luduju, po svoj prilici nesto im se desava sa logikom i mozdanim vijugama. Ova poplava opijata u svetu uzima svoj danak i kod nas. Kako drugacije objasniti sve ove nebulozne izjave i krajnje nelogicno ponasanje. Jasno se vidi da su pojedinci u nekom vanvremenskom svetu i prostoru koji samo oni razumeju i shvataju. Oduvek je u istoriji bilo takvih opijatskih ludila, zbog toga su se desavali suludi politicki potezi i ratovi. Najbolji primer za to su hitler i njegova kamarila, zbog svog ludila su unakazili i unesrecili druge narode, na kraju rata su davali svojoj vojsci opijatsko sledovanje da bi postali vasionski vojnici i izvojevali pobedu. Svakakvi ludaci i manijaci su danas instalirani da bi "brinuli" o narodu a u sustini besplatno zive i luduju bez ikakvih posledica.

 8. Neko_iz _mase says:

  Koji ste vi nacionalisti, bolesnici, i sa vama nesto praviti neki otvoreni Balkan, nema sa vama nikakvog Balkana dok je fasista i nacionalista i gdje su cetnici narodni heroji,jebote na sta ste spali od onakve nekad drzave spali ste na fasizam, svaka cast postenom narodu Srbije nadam se da su u vecini ali poceo sam da sumnajm. A ovi sto nisu culi za "BOSANJCI" pa majka mu stara citajte malo, ima cak i knjiga BOSNJACI DOLAZE, ima napisan i vojni maras za BOSNJACKE REGIMENETE,istrzite malo,pisali su to austijanci. Svi narodi u BiH su se zvali Bosnjaci islamse vjere, pravoslavne i rimokatolicke, to su pisali srspki putopisci. Sta vam tu nije jasno ne mogu da razumijem,pa odakle su onda Srbi nastali, svi smo mi nastali od necega majka mu stara, sto nas negirate, i vi kao narod ste primili pravoslavlje kao i svi ostali su nekad primili neku vjeru pa su nastali kao narod i sta je tu problem, meni ne smeta sto ste vi pravoslavci.Poz..

  • ralence says:

   Islam je mlada religija postala 600 god.posle Hrišćanstva .Prorok Muhamed je mnoge stvari prepisao iz Svetog Pisma kad je pisao svoj Kuran. Mnogi Hrišćanski Svetci se pominju i priznaju od Muhameda u Kuranu kao proroci i Sveti ljudi. Današnji Muslimani u B&H su 600 god. Bili bez Vere pa onda primili Islam .!!!? Muhamed je bio samo jedan od Proroka koji je živeo u to vreme. U Meki. Komšije su mu bili Hrišćanska i Jevrejska plemena koja su tu živela u Mekin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *