БРУТАЛНА ШАМАРЧИНА! БАKИР ЈЕ У ПРАВУ, У БОСНИ ЈЕ ПОСТОЈАО САМО ЈЕДАН НАРОД – СРБИ! Салих Селимовић развалио Изетбеговића!

БРУТАЛНА ШАМАРЧИНА! БАKИР ЈЕ У ПРАВУ, У БОСНИ ЈЕ ПОСТОЈАО САМО ЈЕДАН НАРОД – СРБИ! Салих Селимовић развалио Изетбеговића!

25 новембра 2021

Најновије изјаве бошњачког лидера Бакира Изетбеговића да су становници БиХ прије неколико векова били један народ звани Бошњани, и да су нације формиране у 19. и 20. веку, академска заједница назива бесмислицама, које не заслужују коментар.Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик пита чему служе такве Изетбеговићеве историјске фантазије.

У псеудоисторијском тумачењу далеке прошлости, Бакир Изетбеговић каже да су Бошњани били једини народ.

Гротесктна и научно неутемељена је и његова тврдња да су остале нације, дакле Срби и Хрвати настале тек у 19. и 20. веку.

Од човека који је Србе називао лошим народом могло се очекивати да ће на крају негирати и њихово постојање.

– Морам и ја да се насмијем. На простору средњовековне Босне постојао је јадан народ, у праву је он. Али то су били Срби. А та тврдња да су Срби и остали народи као народ настали у тек 19 и 20 веку? То је глупост, то је глупост понављам. Становници средњовековне Босне су Срби и ту нема никакве дилеме што се тиче науке – појаснио је Салих Селимовић, историчар из Сјенице.

Професор Селимовић, који је навукао омразу дела бошњачке јавности јер за себе говори да је Србин исламске веровисповјести, и научним доказима говори о насилном процесу исламизације у Османском царству, наводи један много старији помен Срба на простору Босне. Датиран у 8. веку, у записима хроничара Ајнхарда који је био дворјанин и писац франачког цара Kарла Великог.

– Он је забележио да на простору Босне живе само Срби. Ако је он био званични историчар једног цара, западне империје тада, није могао нити смео да напише нешто што није тачно – додаје Селимовић.

Изетбеговићеви саветници или нису знали или су прећутали тај податак и дозволили су Бакиру Изетбеговићу да „извали“ колосалну неистину због које је предмет исмевања у озбиљним историјским круговима.

– Средновековна Босна је била српска држава по етничком саставу становништва, писму које су користили и језику којим су говорили. На територији средњовековне српске државе Босне то показују повеље које су несумњиве и сачуване – навео је историчар Никола Б. Поповић, члан АНУ Републике Српске.

Само у средњовековним повељама и актима упућеним Дубровчанима српско име јавља се најмање 200 пута. Повеље бана Матеје Нинсолава из 13. века недвосмислено упућују да је становништво у Босни српско.На крају, проглашење Твртка за краља Срба и Босне 1377. године у потпуности обесмишљава Изетбеговиће псеудонаучне теорије о Бошњанима као једином народу.

– Није довољно што скрнаве Дејтонски споразум, сада скрнаве историју. Оно што Бакир изјављује је бесмислено, нема историјског утемељења. То се може сматрати једном великом увредом за све нас. Чак и породица Изетбеговић раније се изјашњавала као Срби – истиче Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.

Kвазиисторијске лекције Бакира Изетбеговића произилазе управо из жеље да се сакрију српски корени те породице. Историчар Салих Селимовић подсећа да Бакиров отац Алија Изетбеговић није крио од кога потиче и да је у разговорима са Слободаном Милошевићем помињано његово београдско порекло.

– Апослутно су они српског порекла и ту нема никакве дилеме и ја сам то објавио. Никада Бакир Изетбеговић није то демантовао – закључује Селимовић.

Из Амбасаде Хрватске у БиХ поручују да Бакир Изетбеговић својим иступима на трибинама у западноевропским земљама доводи у питање национални идентитет овдашњих народа.

Све са циљем, кажу, растакања и асимилације конститутивних народа, посебно хрватског као најмалобројнијег.

KOMENTARI13 коментара

 1. sergej says:

  Alijna porodica je bila vlasnik Ade Ciganlije i poturčili su se na samom odlasku Turaka iz Srbije i morali su od sramote da pobegnu iz Srbije.Tako je Bakir govorio o babi Aliji kao antifašisti a Alija u Handžar diviziji.

 2. padre says:

  Mene interesuje, kud je on pronašao taj izraz "Bošnjani"! U životu još nisam čuo za njega! Šta ćemo onda sa onom "Aj svi Bosanci dobre konje ..."? To mi liči na ono Klintonovo "Kosovari"!

  • Косовац says:

   @ padre, …..Израз "Kosovari" су први почели да форсирају српски комунисти, коџа одавно. У тај израз су паковали и Србе Косовце, и то подсећа на ове језичке гимнастике које употребљавају Изметбеговићи. Ако је Клинтон поменуо „Косоваре“, онда није погрешио, сигурно је мислио на онај изумрли народ Албанце, чије су име узурпирали и Шиптари са Косова, опет и они по језичкој гимнастици сервираној из Бечке школе Балкански смер истурено одељење Тирана.

 3. Kulak says:

  Izmišljanje nepostojeće nacije "dobri bošnjani" je jedino što je balijama preostalo. Kad je reč o bilo čemu drugom, balije kao izmišljena nacija su svesni da sami ne mogu ništa pa uvek traže pomoć od nekog drugog.

  • Filip veliki says:

   Neko je objavio da su Izetbegovići pre dolaska u Beograd naseljvali u Smederevu i prezivali se činimi se, Živkovići, pa Jahići. Oni su u vreme Đurđa Brankovića bili trgovačka porodica. Padom Smedereva prešli su u Beograd. Posed im je bio oko Stambol kapije sa kućom od 500 kvadrata. Pslobađanjem Beograda pod Karađorđem on kao Jahići opstaju. 1868. oni odlaze u Bosanski Šamac i od lokalnog bega Izeta uzinaju prezime i do 1970 se deklarišu kao Srbi muhamedanske vere, da bi 1993. postali bošnjaci. Tako su oni otpali od srpskog pravoslavnog naroda i to niko javno nije talambaso, ali ova gnjida sebi daje za pravo da lupeta svakakve budalaštine. On, da nije prodana duša bio bi mnogo pametniji u uvažavanju svog roda, kao neki muslimani koji su pošteniji i ostali dobronamerni, pa čak i kad im je neko zamerao neke stvari.

 4. persida says:

  Nikad cula za Bosnjane, neka neko navede neki stariji izvor, ta rec ne postoji.

 5. Beli Orao says:

  Лудак прокувао му мозак па сад булани ! Морава има тумор величине гушчијег јајета у глави који је заузео мозак !!!

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Nije postojala nikakva nacija " dobri bošnjani" koja je imala izgrađeni nacionalni identitet. To je lupetanje bakira i muslimanske kamarile iz Sarajeva. Cilj te izmišljotine je da dobiju unitarnu muslimansku državu

 6. Beli Orao says:

  ***БУЛАЗНИ и * МОРА ДА ИМА ***** требало је бити горе текст!

 7. Gagi says:

  Danas politicari sve vise izmisljaju i luduju, po svoj prilici nesto im se desava sa logikom i mozdanim vijugama. Ova poplava opijata u svetu uzima svoj danak i kod nas. Kako drugacije objasniti sve ove nebulozne izjave i krajnje nelogicno ponasanje. Jasno se vidi da su pojedinci u nekom vanvremenskom svetu i prostoru koji samo oni razumeju i shvataju. Oduvek je u istoriji bilo takvih opijatskih ludila, zbog toga su se desavali suludi politicki potezi i ratovi. Najbolji primer za to su hitler i njegova kamarila, zbog svog ludila su unakazili i unesrecili druge narode, na kraju rata su davali svojoj vojsci opijatsko sledovanje da bi postali vasionski vojnici i izvojevali pobedu. Svakakvi ludaci i manijaci su danas instalirani da bi "brinuli" o narodu a u sustini besplatno zive i luduju bez ikakvih posledica.

 8. Neko_iz _mase says:

  Koji ste vi nacionalisti, bolesnici, i sa vama nesto praviti neki otvoreni Balkan, nema sa vama nikakvog Balkana dok je fasista i nacionalista i gdje su cetnici narodni heroji,jebote na sta ste spali od onakve nekad drzave spali ste na fasizam, svaka cast postenom narodu Srbije nadam se da su u vecini ali poceo sam da sumnajm. A ovi sto nisu culi za "BOSANJCI" pa majka mu stara citajte malo, ima cak i knjiga BOSNJACI DOLAZE, ima napisan i vojni maras za BOSNJACKE REGIMENETE,istrzite malo,pisali su to austijanci. Svi narodi u BiH su se zvali Bosnjaci islamse vjere, pravoslavne i rimokatolicke, to su pisali srspki putopisci. Sta vam tu nije jasno ne mogu da razumijem,pa odakle su onda Srbi nastali, svi smo mi nastali od necega majka mu stara, sto nas negirate, i vi kao narod ste primili pravoslavlje kao i svi ostali su nekad primili neku vjeru pa su nastali kao narod i sta je tu problem, meni ne smeta sto ste vi pravoslavci.Poz..

  • ralence says:

   Ислам је млада религија постала 600 год.после Хришћанства .Пророк Мухамед је многе ствари преписао из Светог Писма кад је писао свој Куран. Многи Хришћански Светци се помињу и признају од Мухамеда у Курану као пророци и Свети људи. Данашњи Муслимани у Б&Х су 600 год. Били без Вере па онда примили Ислам .!!!? Мухамед је био само један од Пророка који је живео у то време. У Меки. Комшије су му били Хришћанска и Јеврејска племена која су ту живела у Мекин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u