БРУТАЛНО УСЛОВЉАВАЊЕ СРБИЈЕ: Београд да се одлучи, или ће у ЕУ, или ће са Русијом и Кином!

BRUTALNO USLOVLJAVANJE SRBIJE: Beograd da se odluči, ili će u EU, ili će sa Rusijom i Kinom!

2 januara 2020

Srbija ne može da očekuje da uživa privilegije i odgovornosti članstva u Evropskoj uniji, kada su njena vladavina zakona i transparentnost na nivou Rusije i Kine, ocenio je bivši američki diplomate Tomas Kantrimen za Glas Amerike.

„Beograd mora da odluči da li želi da prihvati standard transparentnosti i vladavine prava Evropske unije ili želi da se prikloni oligarhijskom, nedemokratskom i neslobodnom modelu Putinove Rusije“, izjavio je Kantrimen, bivši američki diplomata i visokopozicionirani član nevladinog Uruženja za kontrolu naoružanja.Ne možete imati te dve stvari zajedno, podvlači američki analitičar.

„Srbija ne može da očekuje da uživa privilegije i odgovornosti na nivou članstva u Evropskoj uniji, kada su njena vladavina zakona i transparentnost na nivou Rusije i Kine“, smatra bivši visoki zvaničnik Stejt departmenta.

„Imalo bi smisla da Srbija, kao država bez aspiracija za članstvo u Evropskoj uniji, nastavi stazom koja drži Vašington, Brisel i Moskvu što je moguće više na svojoj strani. Ali sasvim je drugo pitanje ako je reč o aspiracijama Srbije da postane članica Evropske unije“, naveo je Kantrimen.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *