БУДАНОВ: Русија ће бити потпунo исцрпљена на пролеће

BUDANOV: Rusija će biti potpuno iscrpljena na proleće

31 januara 2024

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe GUR Kirilo Budanov izjavio je danas da očekuje da će ruska ofanziva na istočnoj liniji fronta prestati sa dolaskom proleća.

„(Ruska) ofanziva još uvek traje. Negde na početku proleća, biće potpuno iscrpljeni”, rekao je Budanov za nacionalnu televiziju, preneo je Rojters.On je kazao da su ruske snage napredovale samo na „nekim poljima” i blizu grada Avdijivke.

„Sada je na potezu neprijatelj. To će se završiti, a mislim da ćemo mi početi”, dodao je on.

Moskva je pojačala napade na severoistočnom delu fronta prošle jeseni, nastojeći da opkoli „bastione” kao što je, na primer, grad Avdijivka, navela je britanska agencija.

Ukrajinska vojska je saopštila da je sprovodi „aktivnu odbranu” i izvodi kontranapade, prenosi Tanjug.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    Kaze lepo nas narod "Sto je babi milo - to joj se i snilo". Meni licni nije jasno kako iko moze da naseda na ovakvu propagandu...

    • Velika Metla says:

      test01, ništa to šta izjavljuje nije čudno, jer on mora da priča šta mu gospodar naredi. Seti se samo pre godinu i 3-4 meseca je izjavio onaj Ben Hodžins generalisimus satanističke američke horde koju vojskom nazivaju," ukrajinska vojska će osloboditi Krim do avgusta ove godine". (to je izjavio u aprilu 2022. godine, pa smo se tada šalili i smejali kako je zakasnio, jer je 1.april već bio prošao). Kad je ovo izjavio njihov general onda možeš misliti koliki i kakvi su tek ovi drugi stručnjaci. Toliko o tim "stručnjacima".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *