„Budu li Štefan File ili Gvido Vestervele učestvovali na gej paradi u Moskvi, treba da se paze“

„Budu li Štefan File ili Gvido Vestervele učestvovali na gej paradi u Moskvi, treba da se paze“

20 juna 2013

russia-moscow-gay-pride-riot-ru173559-2061959048Piše: Dmitrij Sedov

Predstavnika takozvanih seksualnih manjina (LGBT) ima praktično na svim kontinentima, ali za svoj život oni ipak najradije biraju tople krajeve. U spoljne osobine te podvrste spada jarko šarenilo, egzotično perje i demonstracija obnaženih delova tela, onih koji su namenjeni reproduktivnoj funkciji ljudskog roda.

Navike u ponašanju predstavnika te populacije se jako razlikuju od navika društva u kome oni postoje. Oni ideju o svojoj različitosti od ostalog sveta demonstriraju gestikulacijom, mimikom i hodom. Dok je vreme toplo oni se sakupljaju u jata i u svom šarenom perju pojavljuju po ulicama gradova, sa plakatima koji treba da ubede ostali narod da oni nisu ništa gori od njega.

Kod mnogih naroda stvorilo se stabilno neprihvatanje navedene podvrste, što se izražava kroz aktivan protest protiv demonstriranja LGBT-aktivista, koji se nekad završava čak i tučnjavom. Ponegde, posebno u zemljama sa pravoslavnom kulturom, to mračnjaštvo se ukorenilo tako duboko da ne može da ga pobedi ni uticaj svetske javnosti.Ali je zato u katoličkom svetu sve drugačije. Katolička crkva korača ukorak s vremenom, čak ga po broju pedera i pedofila prevazilazi čitavom hiljadom sveštenika. Samo, to ne može da umiri progresivnu zapadnu javnost – pa na istoku Evrope je primitivnost gora nego u srednjem veku.

U maju su u dva istočnoevropska glavna grada, Kišinjovu i Kijevu, seksualne manjine odlučile ne samo da glasno podsete na svoje postojanje, već i da zatraže da odnos prema njihovim sklonostima, držanju i navikama bude tolerantan. U Kišinjovu su se sakupili pederi, lezbejke, biseksualci i transvestiti želeći da proslave Dan Evrope, koji je toliko blizak njihovim srcima. Sakupili su se ispred Ambasade SAD i pošto su izgovorili nekoliko rečenica o tome da oni nisu ništa gori od drugih, zaštićeni policijom, prošetali su u pravcu Letnjeg pozorišta. Bilo ih je tamo oko pola-stotine osoba, a dobar deo je bio iz diplomatskog kora: američki ambasador Vilijam Mozer sa čeljadima, kao i švedske, nemačke i druge diplomate.

Kišinjovci su ubeđeni da nisu sve te diplomate pederasti ili transvestiti: mnogi su se prerušili u LGBT jer to od njih zahteva njihov posao… Seksualne manjine aktivno prodiru u strukture vlasti, njih svojski vrbuje CIA, mada veteranima špijunaže i nije baš lako da puderišu ramena i da se penju na visoke štikle. Ali, ako se uzme u obzir da je ministar inostranih poslova Gvido Vestervele u Evropi jedan od najpoznatijih ljubitelja ljubavi sa pripadnicima istog pola, onda, naravno akcija nije mogla da prođe bez uticaja na njegove podređene. Sigurno je i zbog toga bilo onih iz zapadne diplomatije koji su na gej-paradi u Kišinjovu izražavali nade sopstvenog srca.

Namolovana kompanija se jako nadahnula kada im je prišao evropski komesar za pitanja proširenja, her Štefan File. On se slučajno našao u Kišinjovu poslovno. Komesar je prisutne toplo pozdravio, podsetio na važnost evropskih integracija i saopštio da se u Evropi poštuju apsolutno svi, bez obzira na orijentaciju polnih organa. Gomila je oduševljeno zavijala, a File je, pošto je kod svojih istomišljenika pokupio značke i plakatiće, otišao tamo odakle je došao, a to je učinio pravilno jer se upravo tada pronela vest da iza ćoška procesiju čeka velika grupa mračnih persona sa tojagama u rukama.

Pošto su začuli takvu vest, ljubitelji sebi sličnih su se brzo rastvorili u prostoru, us put gubeći perike, plakate i imitacije falusa. Odmah za njima se pojavila crkvena procesija koja je svetom vodicom poškropila mesto na kome su se nečisti pojavili. Taj završni akt religioznog mračnjaštva je dokrajčio progresivni poduhvat pobornika zapadnog načina polnog života.Posle nekoliko dana je i u Kijevu došlo do sličnog tužnog događaja. Tamo su na policijski lanac gej-parade napali temperamentni stanovnici ukrajinskog glavnog grada i već je bila započela tuča kada je policija uspela da građane sa jednostranom orijentacijom organa sakrije iza rešetaka filmskog studija „Dovženko“, a zatim da ih preko zoološkog vrta sprovede u neutralnu zonu. Zli jezici tvrde da kada su tu veselu grupu vodili pored kaveza – zveri su se za svaki slučaj posakrivale.

Sve u svemu – kako pokazuje neuspešna prolećna ofanziva LGBT koja gravitira moldavskim i ukrajinskim pravcem, zaostali narodi tih zemalja nisu još spremni za napredne oblike polnih odnosa. Da li se to oni još uvek sećaju starozavetnog „ne leži ni sa sebi sličnim, ni sa djetetom, ni sa zveri“, ili možda pojavu seksualnih manjina posmatraju kao uobičajenu prljavštinu koje ima svuda gde žive ljudi.

U vezi sa tim pred zapadnom diplomatijom se koliko god je dugo proteglo pitanje o tome kako pronaći izlaz iz nastale situacije. Istočnu Evropu bi svakako morali da spašavaju, bez obzira ne sve spletke neprijatelja seksualnog progresa. A te spletke su ponekad potpuno neljudske. Naprimer, vlada Moskve je skroz zabranila LGBT-parade. Šta više, u toj su vladi pravi-pravcati krvoloci, koji predlažu da se dozvoli gej parada, koja bi bila u Parku kulture „M.Gorki“, na Dan desantnih jedinica Armije.

Ali, ukoliko bi taj predlog bio prihvaćen, moraju se najhitnije što je moguće upozoriti rukovodioci zapadnih diplomatskih misija, kao i gospodin Štefan File da, ukoliko se sasvim slučajno on u to vreme nađe u Moskvi, nipošto ne staje među pedere, jer desantnici biju ne gledajući na diplomatske propise.

(Fondsk.ru)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *