Будва „ратује“ тужбама

Будва „ратује“ тужбама

8 новембра 2016

podgo-2_620x0

БУДВА никако да добије – власт. Резултате избора у црногорској туристичкој престоници није прогласила Општинска изборна комисија, због чега су уследиле кривичне пријаве. Победници на изборима, Демократе Црне Горе, ДФ и две коалиције СНП-ДЕМОС и УРА-СДП-ЛП, који су освојили 17 одборничких места, што значи већину од трећине места колико их има у општинском парламенту, поднели су кривичне пријаве против председника изборних комисија Михаила Каписоде и ДИК Будимира Шарановића, због непризнавања резултата будванских избора.

На другој страни, ДПС који је до сада владао Будвом и који је освојио 12 мандата, жалио се Уставном суду, тражећи понављање избора на пет изборних места, због наводних нерегуларности током изборног дана.

– Грађани Будве с неверицом, и са све мањим поверењем у институције система и њихову непристрасност, прате догађања у вези са проглашавањем резултата избора у Будви – казала је мр Божена Јелушић у име опозиционе листе УРА-СДП-ЛП. – Хронологија жалби и одлука ОИК и ДИК, којима су одбачене жалбе локалног ДПС, сада је допуњена невероватним правним галиматијасом и својеврсним пингпонгом између ове две комисије. Разлог је један једини: да се по сваку цену не прихвати ноторна чињеница да власт у Будви сада чини другачија већина.

Јелушићева је подсетила да је ДИК у року од 15 дана успео да ипак прогласи резултате парламентариних избора допуштајућои да то у истом,законском року, не може да се уради у Будви.

-У Будви је ДПС добио нешто више од 33 одсто подршке грађана, а то је за преко 40 одсто мање него на протеклим изборима. На тај начин грађани Будве су јасно ставили до знања да желе дисконтинуитет власти, за чији рад се везују бројне афере, и другачији развој општине. Дакле, бирачи су јасно казали каква је њихова воља. Сада пак, упорно одбијање досадашњих челника да се призна та грађанска воља, буди сумње у разлоге одбијања. Политички интерегнум који се завија у правне обланде, не користи се за добробит града и становништва, већ за даље ненаменско трошење средстава, као и заметање трагова радњии које се гоне по службеној дужности – рекла је Божена Јелушић.

Председник ОИК Михаило Каписода истиче да је поступљено по закону, да верује у правосудне органе Црне Горе.

KOMENTARI2 коментара

  1. marinko says:

    ko je pobedijo u budvi ili opozicija ili mile

    • TADZA says:

      BRAVO ZA BUDVU -TO JE DEMOKRATIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u