Будва „ратује“ тужбама

Budva „ratuje“ tužbama

8 novembra 2016

podgo-2_620x0

BUDVA nikako da dobije – vlast. Rezultate izbora u crnogorskoj turističkoj prestonici nije proglasila Opštinska izborna komisija, zbog čega su usledile krivične prijave. Pobednici na izborima, Demokrate Crne Gore, DF i dve koalicije SNP-DEMOS i URA-SDP-LP, koji su osvojili 17 odborničkih mesta, što znači većinu od trećine mesta koliko ih ima u opštinskom parlamentu, podneli su krivične prijave protiv predsednika izbornih komisija Mihaila Kapisode i DIK Budimira Šaranovića, zbog nepriznavanja rezultata budvanskih izbora.

Na drugoj strani, DPS koji je do sada vladao Budvom i koji je osvojio 12 mandata, žalio se Ustavnom sudu, tražeći ponavljanje izbora na pet izbornih mesta, zbog navodnih neregularnosti tokom izbornog dana.

– Građani Budve s nevericom, i sa sve manjim poverenjem u institucije sistema i njihovu nepristrasnost, prate događanja u vezi sa proglašavanjem rezultata izbora u Budvi – kazala je mr Božena Jelušić u ime opozicione liste URA-SDP-LP. – Hronologija žalbi i odluka OIK i DIK, kojima su odbačene žalbe lokalnog DPS, sada je dopunjena neverovatnim pravnim galimatijasom i svojevrsnim pingpongom između ove dve komisije. Razlog je jedan jedini: da se po svaku cenu ne prihvati notorna činjenica da vlast u Budvi sada čini drugačija većina.

Jelušićeva je podsetila da je DIK u roku od 15 dana uspeo da ipak proglasi rezultate parlamentarinih izbora dopuštajućoi da to u istom,zakonskom roku, ne može da se uradi u Budvi.

-U Budvi je DPS dobio nešto više od 33 odsto podrške građana, a to je za preko 40 odsto manje nego na proteklim izborima. Na taj način građani Budve su jasno stavili do znanja da žele diskontinuitet vlasti, za čiji rad se vezuju brojne afere, i drugačiji razvoj opštine. Dakle, birači su jasno kazali kakva je njihova volja. Sada pak, uporno odbijanje dosadašnjih čelnika da se prizna ta građanska volja, budi sumnje u razloge odbijanja. Politički interegnum koji se zavija u pravne oblande, ne koristi se za dobrobit grada i stanovništva, već za dalje nenamensko trošenje sredstava, kao i zametanje tragova radnjii koje se gone po službenoj dužnosti – rekla je Božena Jelušić.

Predsednik OIK Mihailo Kapisoda ističe da je postupljeno po zakonu, da veruje u pravosudne organe Crne Gore.

KOMENTARI2 komentara

  1. marinko says:

    ko je pobedijo u budvi ili opozicija ili mile

    • TADZA says:

      BRAVO ZA BUDVU -TO JE DEMOKRATIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *