БУГАРИ БЕСНИ НА СРБИЈУ И РУСИЈУ

BUGARI BESNI NA SRBIJU I RUSIJU

31 oktobra 2020

RUSIJA ponovo koristi bugarski vazdušni prostor za isporuke oružja Srbiji, saopštio je Bugarski Atlantski savet, naglasivši da takva praksa treba da prestane.

Organizacija je pretpostavila da su se tenkovi T-72 mogli transportovati avionom „Iljušin“ IL-76TD, koji je odleteo sa aerodroma Batajnica u Anapu.– Da ovaj let nije slučajno povezan sa ruskom vojnom isporukom tenkova T-72 Beogradu? Mediji pišu o isporukama, izveštavaju da tenkovi sleću u Srbiju, ali ne preciziraju koja je njihova ruta. Prema našoj istrazi to se izvodi preko teritorije Bugarske! – rečeno je u Atlantskom savetu.

U Atlantskom savetu su napomenuli da su već kritikovali dostavu oružja Srbiji preko Bugarske, kada je bila isporuka sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“ i pozvali da se takva praksa više ne ponovi.

– Zašto bugarska vlada ponovo to dopušta? Šta predstavlja Bugarska, ruski koridor na Balkanu? – izjavili su u Atlantskom savetu.

Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov je u februaru izjavio da zemlja nema osnova da Rusiji zabrani letove. Zabrana bi mogla da izazove diplomatski skandal i reakciju Rusije i Srbije.

KOMENTARI11 komentara

 1. Mirjana says:

  Nisu to Bugari, nego Milićka na bugarski način.

  • jovan says:

   Blizu si. Problem sa Bugarskom u poslednjih 150 god sto su njome vladali car Nemac I manjina okupatorska ingusetio-tatarska(Bugari). Vecinsko stanovnistvo su bugarizovani Srbi. Pre bitke na Marici pola Bugarske je bila cisto srpska. Ali tako nam je i sa Bosnom, Makedonijom, Albanijom, ...

   • Dragolюb says:

    Sega i Bъlgarite li bяha Sъrbi? Celiяt svяt e Srъbski? Az ne sъm Srbin!

 2. milos says:

  Prijatelji Rumuni su zabranili dostavu brodom

  • Ivke says:

   Prijatelji? Ne nego rumnizovni bivsi srbi

 3. Archelay says:

  Sta?Rusija da pita bugare dali da lete preko bugarsku?Hajde,molim vas uozbiljite se.Pa da nije ruski gas i ruska elektro-energija,oni bi ispocrkali.Oni su cuveni po arogantosti a u sustini-pllaslivci i svugde gde clanuju su protokolarci.

 4. persida says:

  Sta bi hteli, da se letovi dostavljaju letovima preko Vasingtona?

 5. milorad3 says:

  št os u besni nema razloga kakav ej ovop jnaslov bre ATLANTSKI savez u bugarskoj je besan.Bugarima je jasno da jedin išt ostoj izmedju turskog jatagana i njih su rusi,nas neka ne računaju imamo svoje probleme.Ako bugari i grci žele da vode rat za raćun nato pakta protiv turaka to je njihov problem niko ih nije terao na to bar ne mi.Ali se nadam da su dovoljno pamertni da shvate koja prevara NATO-a stoji iza huškanja u rat.Ostaviće ih same i oni ZAJEDNO nemaju šanse protiv turaka koji će imati rusku zaledjinu, alo postoji samo TRI države na svetu koje imaju globalni vojni satelitski komandni sistem, USA kina i rusija.Kada taj sistem radi zA VAS onda je to velika stvar a sumanjam da će rusi pomagati članici NATO koja je neprijateljska prema njima, pre će biti da će druga članica NATO a koja neće još dugo biti članica NATO i koja je prijateljska prema rusiji da dobije satelitsku pomoć i možda još ponešto pride.Ona pudlica iz NATO pakta koja prva pokuša da zagrize će biti URNISANA u TRENUTKU.Mislim da su glupi poljaci ili rumuni naj kandidati za to ,bugari nisu glupi.

 6. Gagi says:

  Ako se dobro secam, Bugarska ne bi postojala da im Rusi nisu u tome pomogli. Onda se, kao i uvek, nadju prodane duse koje kupi Vatikan i nastanu problemi. Kroz celu istoriju je to sjajan delotvorni potez te ljudozderske organizacije.Danas je to opste rasirena i poznata stvar, cije su ove "nevladine" organizacije. Medjutim,vrlo dobro pamte Rusi 28. 000 000 svojih izginulih sugradjana i zemljaka koji su izginuli da bi sprecili taj ljudozderski projekat pokoravanja drugih naroda i otimanje njihovih zivotnih resursa. Pokvarena ALA nema nema skrupula, znaju to Rusi, zbog toga ne uvazavaju kupljene bugarske jajare.

 7. politikant says:

  Bugari su to i pustili, prave se ludi

 8. branicevac says:

  A da Srbija malo zatvori Dunav!Posto 580 Km je u nasoj nadleznosti!Stacemo onda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *