БУГАРИ ОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ДРАМУ: Дрон је летео ка авиону Шојгуа, А ОНДА СУ СРБИ ПОДИГЛИ МИГОВЕ!

БУГАРИ ОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ДРАМУ: Дрон је летео ка авиону Шојгуа, А ОНДА СУ СРБИ ПОДИГЛИ МИГОВЕ!

22 фебруара 2020

Након што је примећен непознати дрон како се приближава авиону у којем се у том тренутку налазио Сергеј Шојгу, руски министар одбране, српски „мигови“ одмах су узлетели како би били спремни у случају да да летелица која је у том тренутку била удаљена 150 километара настави да се приближава, пренео је један бугарски портал.

Поменути инцидент се догодио у понедељак, након посете Шојгуа Београду, када је руски министар одбране полако напуштао наш ваздушни простор. Дрон, за који се наводи да је био МQ-9 или РK-4, није напустио ваздушни простор изнад Kосова, и на крају се окренуо и на крају се окренуо и отишао у правцу Приштине.Интересантно, овакви типови дрона били су виђени на небу изнад Украјине и Балтика у близини границе са Русијом, а РK-4 се налази у употреби америчких снага које су стациониране у Европи. Kако се наводи даље у чланку, експерти тврде да беспилотна летелица може у кругу од 400 километара “да пресретне комуникације авиона и контролне системе”, а с обзиром на то да се у авиону налазио Шојгу који је и у Београд долетео са “атомским коферчићем” у којем се нлази уређај везе помоћу којег руски министар одбране може да лансира ракете са атомским бојевим главама, јасно је да би свака информација коју би дрон могао да украде била злата вредна за западне обавештајне службе.

Са друге стране, војни аналитичар Владе Радуловић наводи да „лично нема података да се тај инцидент и догодио“, али истиче да поменути типови летелица нису могли представљати већу опасност за летелицу у којој се налазио Шојгу:

– МQ-9 представља унапређену верзију летелице МQ-1, и намењена је примарно за дејство против циљева на земљи, и прикупљање обавештајних података. У склопу тога она може обављати задатке надзора, извиђања, претраге терена, пружања непосредне ватрене подршке и навођења пројектила на задати циљ. Иако је током 2018. године на вежби америчке војске ова летелица у ваздуху уништила дрон мањег габарита, још нема намену за дејства по циљевима у ваздуху, односно још се ради на развоју и интеграцији ракета ваздух-ваздух. Ова летелица није намењена за дејства против циљева у ваздуху. Са друге стране РK-4 је ненаоружана беспилотна летелица која се користи за прикупљање обавештајних података, односно надзор и извиђање терена у сложеним временским условима, дању и ноћу. Поред ове примарне намене, летелица поседује и могућност електронског ометања противника– наводи Радуловић.

KOMENTARI4 коментара

 1. Zoran says:

  Ona zelena flasa sto se malo vidi je francuska kisela voda Perrier. Ne moze da uzme neku rusku, pa to ti je.:)

  • Ankica says:

   А ти као видео си етикету па знаш која вода је у флашици,можда је то Књаз Милош вода

   • Zoran says:

    To kupujem u Americi stalno, znam za toliko.

 2. persida says:

  Pa, sto ti ne pijes rusku vodu, nego kritikujes druge. E, sto ti je Srbin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u