БУГАРИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ: Са свих страна нам прети опасност

БУГАРИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ: Са свих страна нам прети опасност

12 децембра 2019

Бугарска НАТО види као јединог гаранта безбедности у Црном мору, изјавио је премијер Бугарске Бојко Борисов након сусрета са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом.

„Не желим да дајем било какве коментаре на рачун НАТО-а, с обзиром на то да се са леве стране на Црном мору налази Крим, са десне Истанбул, а иза нас је и Косово“, истакао је Борисов.Бугарски премијер је рекао и да званична Софија намерава да очува баланс који се темељи на побољшању опремљености војске и дијалогу са Русијом.

„Принцип који сам одувек заступао и који, на нашу срећу, заступа и Столтенберг, темељи се у одбрани и обуздавању. Стога и Бугарска ради на побољшању опремљености војске како би била јака и била у стању да се одупре било каквим покушајима посезања на њену територију. Друга ствар је дијалог са Русијом, управо зато и радимо на пројекату изградње нуклеарке Белене и гасовода Балкански ток“, нагласио је Борисов.

Додао и да о свему томе јако добро зна и Бела кућа, и НАТО, као и ЕУ.

„Бугарска ништа не крије. То је тај баланс који нам омогућава да играмо кључну улогу у региону, на Црном мору, стога се и надамо да ће потписани споразум са Америком о стварању координационог центра у Варни наићи на огромну подршку и НАТО-а“, закључио је Борисов.

KOMENTARI8 коментара

 1. Boze Pravde says:

  Treba Srbija natou prodavati ljutu papricicu pa kad ih bulgari ljube u supak da ih pali.

 2. Miraš says:

  Stoltenberg je već potvrdio da i NATO RAZMATRA PREDLOG BUGARSKOG PREMIJERA B. BORISOVA. KOJE FOLIRANJE SAMO ZA NAIVNE. Borisov je navodno rekao da će taj centar imati samo ulogu odvraćanja. Koji je pravi cilj? Da li će do kraja gadjati krak gasovoda koji preko Bugarske ide u Evropu, a da bi nasilno sprečili prodaju ruskog gasa? Zašto da ne jer Bugarska je periferija kolonijalnog tipa. Po Bugarskoj mogu i da rade eksperimente kao u Gruziji, jer Bugari nisu njihovi zapadnjaci plave krvi. Uglavnom Borisov sa ovim crta metu na glavu njegovoj Bugarskoj.

 3. Slobodanka says:

  Nisu uspeli da izazovu rat Rusija-Turska krajem 2015 godine, niti ratni sukob Rusija-Ukrajina. Da li eksperimentišu sa Bugarskom da ona bude teren takvog sukoba (ratni sukob Rusije sa nekom od crnomorskih zemalja)? Stalno ih svrbi kako da kreiraju situaciju nakon koje bi usledila zabrana izlaza ruskim ratnim brodovima iz Crnog mora, a na osnovu konvencije iz Montrea. ... Zatim u Rumuniji imaju bazu u Deveselu, i verovatno još neke. Ako bi imali baze i u Bugarskoj, time bolje okružuju svoj sledeći kompletan ulov - Srbiju. Ujedno udaljavaju Rusiju od ovog dela Evrope. Prave čisto i samo svoje evroatlansko evropsko dvorište, slično kao što rade sa Južnom Amerikom. ... Borisov je glup i u pogledu Turske. NATO ne štiti niti će štititi Bugarsku od Turske, nego ovim uvući će i njegovu zemlju u sukob sa Turskom, ako NATO planira veći vojni pritisak na Tursku pokazivanjem mišića ili u krajnjoj meri i sukob sa Turskom. ... Zašto Borisov pominje Kosovo kao pretnju za Bugarsku? Laže! Zapravo on pomaže da iz tog pravca bude još bolje zaštićen ulov NATO-a Kosovo.

 4. marko says:

  bugari su uvek bili smece od naroda i ostali

 5. Bugarski voz says:

  će vam doći glave, njime i đavo dolazi po svoje.

 6. Slobodanka says:

  Kojoj god sili su Bugari bili bliski saveznici morala se ta sila raspasti, tako je od Vizantijskog carstva, u I i II svetskom ratu, pa do raspada Varšavskog pakta. A slavni NATO se gura da pohvata stare i slabe saveznike nekadašnjeg Varšavskog pakta, i bivše Jugoslavije. Ovo je takodje dokaz moždane smrti NATO-a.

 7. Slobodanka says:

  Isto tako je bilo i u drugom svetskom ratu da Bugarska daje Nemačkoj i njenim saveznicima svoje vojne baze na raspolaganje. U Drugom svetskom ratu Bugarska se borila na strani Nemačke i njenih saveznika. Zahvaljujući savezništvu sa Nemačkom Bugarska vojska je okupirala teritorije koje su se nalazile u okviru Grčke i Jugoslavije. Da li će Bugarska sad ponovo krenuti u nekakvu okupaciju??? Ili se ponovo približava godina 1944 pa će se primiriti? Izgleda da ponovna 1944 godina nije toliko blizu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u