Бугарска, Албанија и остале најјефтиније дестинације на свету…

Bugarska, Albanija i ostale najjeftinije destinacije na svetu…

16 oktobra 2016

blog-step-into-the-wild-nature-spotting-in-india-and-nepal-elephant

Bilo da želite opuštajući odmor ili avanturu, a želite da izbegnete potencijalne velike troškove i gužvu, ovo su prave destinacije.

Upoređujući dnevni budžet koji turisti potroše u zemljama širom sveta, australijski „Njuz“ izdvojio je neke od najjeftinijih destinacija.

Indija 

Iako je let do Indije skup, tamo nećete potrošiti mnogo novca. Možete se zaputiti ka severu i obići brda u Dardžilingu, ili prošetati poznatim peskovitim obalama u Goi, gde su cene niske, a kolibe na plaži vas čekaju.

Bolivija 

Osim što je najjeftinije mesto za putovanje u Južnoj Americi, Bolivija ima zasita neverovatne predele i znamenitosti: najviše jezero na svetu Titikaka, do slanih polja Salar de Uyuni koje se beskonačno prostiru. U La Pazu, gradu u kome se nalazi sedište vlade, dnevni budžet od 25 dolara je sasvim dovoljan. Prosečna soba prenoćišta iznosi od 6 do 10 dolara (u to je uvek uključen doručak), a gradske muzeje možete posetiti za ulaznicu od 1 dolara.

Kambodža 

Sa krevetima koji koštaju nekoliko dolara i ukusnom lokalnom hranom koja košta još manje, na odmoru u ovoj zemlji nećete moći da potrošite budžet koji ste poneli. Naravno, infrastruktura nije baš najbolja, ali sa tako malo potrošenog novca, žalbi nema mesta. Angkor Vat je džinovski kompleks hramova u Kambodži, koji je Unesko proglasio svetskom baštinom, a ulaznica u ovaj drevno čudo biće vaš najveći trošak (26 dolara za ceo dan, 50 za tri dana).

Bugarska 

Planinski venac koji oduzima dah, plaže sa crnim peskom, prelepi gradovi i još mnogo tiga čini ovu zemlju skrivenim blagom. Bugarsku je sajt „Britiš post ofis“ proglasio najjeftinijom destinacom za odmor, upoređujući cene prenoćišta, prevoza i raznih jela i pića. Najprimamljivija destinacija je Sunčev breg, zlatnog peska gde pivo košta dolar.

Vijetnam 

Uprkos povećanom broju turista, Vijetnam je i dalje divna i jeftina destinacija. Cela zemlja je „prijateljska za novčanik“, sa prosečnom cenom od 10 dolara, koja pokriva prosečan smeštaj, lokalnu hranu, prevoz i domaće pivo.

Albanija 

Prelepa obala Jadrana, sa belim peskovitim plažama, dok unutrašnjost krase neverovatni planinski venci i prestonica. Niske cene takođe predstavljaju razlog koji može da privuče u ovu zemlju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *