Бугарски политичар „нацртао“ Европи шта ће се догодити због антируских санкција: ЗНАТЕ КО ЋЕ НА КРАЈУ ОВО ДА ПЛАТИ?

Bugarski političar „nacrtao“ Evropi šta će se dogoditi zbog antiruskih sankcija: ZNATE KO ĆE NA KRAJU OVO DA PLATI?

12 aprila 2024

Brisel donosi spoljnopolitičke odluke od kojih sama Evropa gubi: to su i antiruske sankcije i izdvajanje finansijske pomoći Kijevu, koji stvaraju ekonomsku krizu, smatra bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov.

– Sva ova dvoličnost naših zapadnih partnera, svi ti dvostruki standardi moraju da prestanu. Ovo se ne može nastaviti. To je možda dobro za Soroša, ali je loše za Evropu i, shodno tome, Bugarsku. Evropa, s obzirom na takve dvostruke standarde i potpuno glupe, antiekonomske spoljnopolitičke odluke ne može dalje da postoji. Ušla je u ekonomsku krizu iz koje neće biti lako izaći – rekao je Karakačanov za televiziju Bugarska 24.Bugarska bi trebalo da bude „glas razuma“ poput Mađarske i Slovačke u situaciji sa Ukrajinom, ali je među onima koji aplaudiraju predlozima da se Kijevu da više novca, istakao je bivši ministar.
On je dodao i da će najveću cenu za sadašnju situaciju morati da plate male zemlje.

– Veoma je verovatno da će velike zemlje kao što su Francuska i Nemačka jednog dana sesti za pregovarački sto sa Kinom, Rusijom, Iranom i rešavati probleme. Sadašnja situacija najviše će koštati male zemlje – ocenio je političar.

Zbog toga dve zemlje – Mađarska i Slovačka – otvoreno iznose svoje mišljenje koje se razlikuje od mišljenja drugih i „ne dozvoljavaju da budu uvučene u takvo ludilo“, zaključio je Karakačanov.

(Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  E ovi bivši su mi nekako "najsimpatičniji", da ne upotrebim neku ružnu reč. Dok su uživali benefite iz EU živi se čuli nisu.

 2. milorad5 says:

  mali miševi NATO koalicije će biti ROBLJE kad se ovo završi a ni krupni evropski pacovi neće imati sa kim da pregovaraju i platiće debelo ovo sve...koliko robe sad kupujete iz EU a koliko robe iz kine i koju VRSTU robe uvozimo iz EU a koju iz kine...SVE od visoke tehnologije i elektronike što pravi EU je PRESKUPO i za gradjane EU a kamoli za nas,pa su počeli da nam uvaljuju hranu i jeftin textil koji se nije prodao u EU a proizveden je TAKODJE u kini ili indiji ili bangldešu...EU više NIŠTA ne proizvodi na MEGA skali oni su duboko nekonkurentni a postoji sada alternativa---švajcarski satovi su postali čuveni jer su bili JEDINA robna marka u tom momentu sa vrhunskim kvalitetom,GDE su sada,brate UKRAS za budale i lovane koji neznaju šta će sa parama, to nisu satovi nego nakit i opet preskup nakit a tak je sad i sa čuvenim i phone i ostalim djindjuvama koje GUBE STATUS i PRESTIŽ zbog cene i realne upotrebne vrednosti,koji će mi K. I PHONE kad za menje pare imam boljeg kineza koji brije ko lud a ako neka bogata dileja misli da je prestižno da mi maše staklenom tablom ispred nosa koja radi isto ili gore od mog telefona on je bre budala,i još je ko magarac to platio do bola i mogu samo da mu se smejem,boli me K za njegov IPHONE,BILO PA PROŠLO I TAKO JE U MNOGIM SEKTORIMA...e kako su prošli sa satovima tako sad prolaze sa mobilnim telefonima gedžetima kompijuterima i robotikom...zato su PUKLI,kineski automobili se prave MASOVNO,jeftiniji su i BOLJI od nemačkih sve skupljih i komplikovanijih za održavanje da ne pominjem koliko su ustvari zapadni proizvodjači nepovratno pukli sa lažnom pričom o električnim automobilima koje nemožete da vozite jer nema struje ni da kupite jer su preskupi u odnosu na kineske pa i ruske nove benzinske modele...ali i kina i rusija imaju dovoljno BENZINA za razliku od zapadnog kartela koji uskoro neće moći da uveze gorivo po cenama koje su damping za njihov potrošače i na koje su navikli GENERACIJAMA,sad će da plaćaju realne cene za SVE što je do juće bilo njima DŽABE..e tu na scenu stupaju bugari i ostalo c.evropsko roblje jer će iz njihovog BND da se otima i dotira zapadna evropa ako nastave da im ližu dupe kao dosad i to će mnogo žešće da ih cede nago dosad...to je ono što im je orban rekao da odjeb. i zato ga toliko napadaju i mrze jer neće da dozvoli da madjari kupuju čokoladu nemcima i benzin englezima...nemate pojam koliki je jekonomski sunovrat EU ovo što sad gledate i naizgled deluje zdravo i poletno je ustvari našminkani industijski leš na putu za groblje...za deset godina ima da ih NEMA,sve su propili i poždrali ,pa šta očekuju nije mi jasno...

 3. Volodimir Ofanzivko says:

  Kako je on promišljen😁

 4. NikolaVeliki says:

  Ovaj tuta bugarin je baš bistar !!! Pa šta si očekivao bugarine? Da su te primili u EU da bi te finansirali i da bi vi bugari živeli na nemačkim jaslama. E, pa kao u onom vicu : vreme gozbe je prošlo, stiglo je vreme za naplatu - glavama !!!

 5. mamlaz says:

  ja ocekivah bugarske karte ono CORAK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *