БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР РАЗБЕСНЕО АМЕРИКУ и то због Србије!

БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР РАЗБЕСНЕО АМЕРИКУ и то због Србије!

19 јула 2019

Нарушавање међународног права и међународних норми постало је пракса последњих десет година, изјавио је председник партије Алтернатива бугарског препорода Румен Петков, преноси „Фокус“.

Према мишљењу бугарског политичара, као пример за то може да послужи ситуација са Косовом и стварањем њихових оружаних снага. Петков је рекао да су Савет безбедности УН и НАТО „прогутали“ ову чињеницу.„Став Уједињених нација и НАТО-а је да Косово не може да формира своју армију. Почетком ове године Косово је добило своје оружане снаге од чланице НАТО-а, од Сједињених Америчких Држава, а то су прогутали и Савет безбедности УН и НАТО“, истакао је он.

Петков је више пута изјавио да оно што се дешава на Косову мора да се одражава у читавом региону. Крајем маја је због сукоба и накнадног погоршања ситуације, политичар такође позвао Бугарску, као чланицу Европске уније и НАТО-а, да се изјасни о потреби да се забрани војска Косова и „не чека нови сукоб који би довео до великог броја жртава“.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    pa niko nije slep zauvek.Ima stvari koje jednostavno nisu NIKOME na ovim prostorima u interesu sem bezznačajnoj manjni.Ja predlažem da pobijemo tu beznačajnu manjinu pošto su prekoračili sve granice i da time jednostavno i elegantno,sa minimalnim resursima rešimo te probleme:)

  2. goran says:

    to vucic ne vidi.zeli podelu /razgranicenje,daje svoju zemlju.ne moze

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u