БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР РАЗБЕСНЕО АМЕРИКУ и то због Србије!

BUGARSKI POLITIČAR RAZBESNEO AMERIKU i to zbog Srbije!

19 jula 2019

Narušavanje međunarodnog prava i međunarodnih normi postalo je praksa poslednjih deset godina, izjavio je predsednik partije Alternativa bugarskog preporoda Rumen Petkov, prenosi „Fokus“.

Prema mišljenju bugarskog političara, kao primer za to može da posluži situacija sa Kosovom i stvaranjem njihovih oružanih snaga. Petkov je rekao da su Savet bezbednosti UN i NATO „progutali“ ovu činjenicu.„Stav Ujedinjenih nacija i NATO-a je da Kosovo ne može da formira svoju armiju. Početkom ove godine Kosovo je dobilo svoje oružane snage od članice NATO-a, od Sjedinjenih Američkih Država, a to su progutali i Savet bezbednosti UN i NATO“, istakao je on.

Petkov je više puta izjavio da ono što se dešava na Kosovu mora da se odražava u čitavom regionu. Krajem maja je zbog sukoba i naknadnog pogoršanja situacije, političar takođe pozvao Bugarsku, kao članicu Evropske unije i NATO-a, da se izjasni o potrebi da se zabrani vojska Kosova i „ne čeka novi sukob koji bi doveo do velikog broja žrtava“.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    pa niko nije slep zauvek.Ima stvari koje jednostavno nisu NIKOME na ovim prostorima u interesu sem bezznačajnoj manjni.Ja predlažem da pobijemo tu beznačajnu manjinu pošto su prekoračili sve granice i da time jednostavno i elegantno,sa minimalnim resursima rešimo te probleme:)

  2. goran says:

    to vucic ne vidi.zeli podelu /razgranicenje,daje svoju zemlju.ne moze

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *