БУГАРСКИ ПРЕДСЕДНИК ОДЈАВИО ЗАПАД: Нема војне помоћи Украјиниу

БУГАРСКИ ПРЕДСЕДНИК ОДЈАВИО ЗАПАД: Нема војне помоћи Украјиниу

4 децембра 2023

Председник Бугарске Румен Радев вратио је у парламент ради даљег разматрања закон о ратификацији споразума о бесплатном трансферу сто расходовани оклопних транспортера Украјини, наводи се на сајту председника.

„Оклопна, теренска транспортна техника предвиђена за Украјину могла би да се користи управо за заштиту бугарске границе и пружање помоћи становништву у катастрофама и несрећама. Живот и здравље бугарских грађана треба да буду главни приоритет“, рекао је председник вративши документ на поновно разматрање у парламент.На сајту се додаје да се у образложењу вета наводи да народни посланици нису били довољно упознати са конкретним параметрима донације, „што им не даје могућност да објективно процене да ли техника која је предата више није неопходна“.

Народна скупштина Бугарске је 22. новембра ратификовала споразум између Министарства унутрашњих послова земље и Министарства одбране Украјине о бесплатном слању партије старих оклопних транспортера Кијеву. То је учињено приликом одлучивања о додатној војно-техничкој подршци Оружаним снагама Украјине.

Према овим споразумима, украјинска страна је требало да добије оклопна техника са постојећим наоружањем, као и резервне делове за њено одржавање. Ради се о стотинак оклопних транспортера произведених пре око 40 година. Њих бугарска војска не користи и они се чувају у складиштима бугарског Министарства унутрашњих послова.

Москва је више пута изјављивала да војна помоћ западних земаља Украјини не доноси ништа ново и само продужава сукоб. Истовремено, транспорт са оружјем постаје легитимна мета руске војске.

KOMENTARI2 коментара

  1. Petrovgrad says:

    Gde sad, Ukraonacisti samo što nisu povratili Krim. Malo im fali da zauzmu Moskvu. Malo fali, a mnogo kvari. Jesu ukrainci k...te sreće.

  2. 1 mnooogo dobar ćo'ek says:

    ojmo bugari, EU silo blagostanja, odresujte kesu, prebogati ste, nato investicije samo vas razvijaju a vi necete da pomazete, eeeeeeeee,niste fer🤣

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u