БУГАРСКИ ПРЕМИЈЕР напао Србе у Црној Гори и Републику Српску

BUGARSKI PREMIJER napao Srbe u Crnoj Gori i Republiku Srpsku

28 februara 2020

Predsednik Saveta ministara Bugarske Bojko Borisov posle sastanka s crnogorskim premijerom Duško Markovićem u Sofiji osudio je „sve vandalizme“ koji proizilaze iz litija u Crnoj Gori.

Borisov je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Markovićem izrazio punu podršku evropskoj integraciji Crne Gore i pomenuo proteste protiv Zakona o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.„Osuđujemo sve izgrede i vandalizme koji proizilaze iz verskih povorki u Crnoj Gori. Podržavamo vašu zemlju kao saveznika i prijatelja“, rekao je premijer Bugarske Borisov, stoji u saopštenju crnogorske Vlade.

Kada je u pitanju situacija u regionu, Borisov je osudio stavove člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika protiv zvanične posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića toj državi“, upozorivši na „antievropsko ponašanje“ u regionu.

„Ne možeš da govoriš iskreno o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak u državu“, kazao je Borisov, dodajući da su ta retorika i takvo ponašanje neprihvatljivi.

Tokom posete, predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izrazio je zahvalnost Vladi Bugarske i premijeru lično na, kako je rekao, nesebičnoj podršci evropskim ambicijama Crne Gore.

KOMENTARI11 komentara

 1. filip says:

  Ovog Tutu pratim šta čini u malo dužem periodu. Mnogo je prevrtljiv tako da njegove opservacije nisu uopšte vredne pažnje. Bolje bi mu bilo da gleda Bugarska posla nego što zaviruje u tuđe dvorište. Zar Bugari nisu ništa naučili iz istorije.

  • sokoćalo says:

   Da su naučili nešto iz istorije nebi se glupirali.

  • Gardista says:

   Ima facu prevaranta sa buvlje pijace koji prodaje 3 komada za sto dinara. Bitno da Siptarski poglavica posecuje jug Srbije. Bravo Dodiče.

 2. sokoćalo says:

  Kad počne veliko tepanje, udri Bugarina. Nećeš pogrešiti. Odavno tuto nisi izjeo dobar ćutek.

 3. Slobodanka says:

  Milogora kao i druge države u regionu bavi se parazitiranjem na antisrpskoj politici EU i NATO. Ako bi na tu kartu mogli još nešto da izmuzu. Dok je ova štetočinska vlast u Milogori ne treba da žurimo sa izgradnjom koridora 11, a ionako nemamo novaca za to. ... Marković je teški prostak, išao je u Bugarsku da olajava Srbiju i da nam kroz bugarska usta nešto poruči. Izgleda da njegovog cara Mila jako boli što mu je uskraćena poseta Sarajevu. Umišljeni europski carević, a ne može da udje ni u susedno Sarajevo. Kakav bednik.

 4. Milan says:

  U balkanskom orkestru izdresiranih stabilokrata nedostaje još samo da zalaje kuca br.1 iz Makedonije, i naravno da ponovo revne još bolje izdresirana kuca iz Rvatske. Zašto povećavaju lavež oko nas sa svih strana? Nisu završili svoj geopolitički projekat komadanje bivše Jugoslavije i same Srbije dok ne izvuku priznanje Kosova od strane Srbije. Državu-kopile su napravili, ali mama Srbijica koja treba da to kopile rodi ima ozbiljne unutrašnje smetnje (Ustav Srbije) i spoljne smetnje (Rezolucija 1244, Kina i Rusija u SB UN) te ne može da odradi taj porodjaj. Lajaće još dugo.

 5. Boze Pravde says:

  Sve lopov do lopova.

 6. Duh proroštva says:

  Istorijski gledano Bugari su uvek bili tu negde s leđa ako treba da nam se zabije nož i rastegli koža na šiljak, a tek što ne vole pogranične delove sa Bugarske sa Srbijom? Možda će i oni uskoro da traže tu neke svoje teritorije ako ih podrži tetKa NATA.

 7. Za Srbiju says:

  Uvek protiv nas. Odnarođeni i demonizovani. Kada će da nam vrate mošti kralja Milutina?

 8. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Tuta Bugarin bi za "dve črvene" i majku prodao.

 9. garo says:

  Pas nista drugo i ne radi vec napada ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *