БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР ВРЕЂА СРБИЈУ: Да ли ће Србија одговорити

BUGARSKI POLITIČAR VREĐA SRBIJU: Da li će Srbija odgovoriti

26 novembra 2019

Bivši ministar spoljnih poslova Bugarske, predsednik Atlantskog saveta Solomon Pasi, rekao je da Srbija još nije u poziciji da kritikuje bugarsku politiku.

Pasi je prokomentarisao izjavu predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna, koji je rekao da je Bugarska umešana u aktuelnu obaveštajnu aferu u Srbiji.Prema rečima bivšeg bugarskog ministra, prisustvo Bugarske u Srbiji je neophodno zbog ruskog uticaja u toj zemlji.

„Mi moramo da budemo tamo. Najveći ruski špijunski centar nalazi se u Nišu, na 30 kilometara od Bugarske“, istakao je Pasi, prenosi „Nova“.

Pasi se oglasio i povodom komentara srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina da Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje, a Srbija to ne dopušta.

On je podsetio da je Bugarska članica NATO-a, Evropske unije, kao i da će uskoro postati članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

„Bugarska je daleko ispred Srbije. Srbija još nije zemlja koja nas može ocenjivati. Oni nam, takoreći, još nisu dorasli. Međutim, to nas ne sprečava da održavamo dobre odnose. Takođe apelujem na bugarsku obaveštajnu službu da bude veoma obazriva kada je reč o Srbiji, i da poveća tamo svoje prisustvo, jer je to neophodno“, zaključio je Pasi.

KOMENTARI10 komentara

 1. Crna Plovdina says:

  Na šta misli pomenuta individua kad kaže da se Niš nalazi na trideset kolometara od Bugarske - od granice.Po njemu bugarska granica je zapadno od Bele Palanke,što nikada nije bilo. Istina je,koja se može proveriti da su stotinak kilometara istočno od Sofije SrBski TOPONIMI - što je dokaz da su ih OSNIVALI srBi.

 2. Gardista says:

  Pasi je umisljena persona koja ne zna sta radi nego kako mu kazu zapadni mentori, slicno haradinaju. On se hvali EU gde su primljeni radi odlaganja otpada i jeftine radne snage,klekli su pod nato jer su dobili pljusku, a svi znamo ko su Bugari i kako igraju. On nema pravo da kritikuje dostojanstvenijeg i casnijeg od sebe, zato napolje sa spijunima.

 3. Zig says:

  ima ona cuvena recenica iz velikog rata; bez’te braco bugari evo mrtvih srba! Dzaba nato dzaba eu njih vise nema Ni u Bugarskoj a ovamo se duvaju... daleko ispred nas

  • sokoćalo says:

   Kad počne tepanje, ti udri po Bulgarnu. Nećeš da pogrešiš

 4. Milos says:

  I mi idemo u EU i NATO ali cemo da udjemo na mala vrata.Prvo predsednik mora zabu da skuva.Samo jednog dana bup - morali smo u EU i NATO jer nismo dovoljno bezbedni i stabilni.Rusi neka pricaju sta hoce, ionako ih ubijamo nasim oruzjem koje se svercuje u Ukrajinu.

 5. Miraš says:

  Gde nam je pamet? Kad bi mi naselili naše drage Ruse u Srbiju al bi se raseljavali razni mrzački izrodi. Bilo bi: Bežte noge da Vas ne umažem.

 6. Marko st says:

  Bugarin je uvek Bugarin. Sljam i olos.

  • U prolazu says:

   Mož' da bude, ne mora da znači. Solomon Isak Pasi eto, nije. On je nešto gore. :)

 7. Vlada says:

  On nije Bugarin,Solomon,hazar,namerno malim slovom i prezime,Pasi,cincar. Bljak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *