БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР ВРЕЂА СРБИЈУ: Да ли ће Србија одговорити

БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР ВРЕЂА СРБИЈУ: Да ли ће Србија одговорити

26 новембра 2019

Бивши министар спољних послова Бугарске, председник Атлантског савета Соломон Паси, рекао је да Србија још није у позицији да критикује бугарску политику.

Паси је прокоментарисао изјаву председника Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милована Дрецуна, који је рекао да је Бугарска умешана у актуелну обавештајну аферу у Србији.Према речима бившег бугарског министра, присуство Бугарске у Србији је неопходно због руског утицаја у тој земљи.

„Ми морамо да будемо тамо. Највећи руски шпијунски центар налази се у Нишу, на 30 километара од Бугарске“, истакао је Паси, преноси „Нова“.

Паси се огласио и поводом коментара српског министра одбране Александра Вулина да Бугарска уме да допусти да јој други бирају пријатеље и непријатеље, а Србија то не допушта.

Он је подсетио да је Бугарска чланица НАТО-а, Европске уније, као и да ће ускоро постати чланица Организације за економску сарадњу и развој.

„Бугарска је далеко испред Србије. Србија још није земља која нас може оцењивати. Они нам, такорећи, још нису дорасли. Међутим, то нас не спречава да одржавамо добре односе. Такође апелујем на бугарску обавештајну службу да буде веома обазрива када је реч о Србији, и да повећа тамо своје присуство, јер је то неопходно“, закључио је Паси.

KOMENTARI10 коментара

 1. Crna Plovdina says:

  На шта мисли поменута индивидуа кад каже да се Ниш налази на тридесет колометара од Бугарске - од границе.По њему бугарска граница је западно од Беле Паланке,што никада није било. Истина је,која се може проверити да су стотинак километара источно од Софије СрБски ТОПОНИМИ - што је доказ да су их ОСНИВАЛИ срБи.

 2. Gardista says:

  Pasi je umisljena persona koja ne zna sta radi nego kako mu kazu zapadni mentori, slicno haradinaju. On se hvali EU gde su primljeni radi odlaganja otpada i jeftine radne snage,klekli su pod nato jer su dobili pljusku, a svi znamo ko su Bugari i kako igraju. On nema pravo da kritikuje dostojanstvenijeg i casnijeg od sebe, zato napolje sa spijunima.

 3. Zig says:

  ima ona cuvena recenica iz velikog rata; bez’te braco bugari evo mrtvih srba! Dzaba nato dzaba eu njih vise nema Ni u Bugarskoj a ovamo se duvaju... daleko ispred nas

  • sokoćalo says:

   Kad počne tepanje, ti udri po Bulgarnu. Nećeš da pogrešiš

 4. Milos says:

  I mi idemo u EU i NATO ali cemo da udjemo na mala vrata.Prvo predsednik mora zabu da skuva.Samo jednog dana bup - morali smo u EU i NATO jer nismo dovoljno bezbedni i stabilni.Rusi neka pricaju sta hoce, ionako ih ubijamo nasim oruzjem koje se svercuje u Ukrajinu.

 5. Miraš says:

  Где нам је памет? Кад би ми населили наше драге Русе у Србију ал би се расељавали разни мрзачки изроди. Било би: Бежте ноге да Вас не умажем.

 6. Marko st says:

  Bugarin je uvek Bugarin. Sljam i olos.

  • У пролазу says:

   Мож' да буде, не мора да значи. Соломон Исак Паси ето, није. Он је нешто горе. :)

 7. Vlada says:

  On nije Bugarin,Solomon,hazar,namerno malim slovom i prezime,Pasi,cincar. Bljak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u