БУЈОШЕВИЋ тражи хапшење ДРАГАНА Ј. ВУЧИЋЕВИЋА!

БУЈОШЕВИЋ тражи хапшење ДРАГАНА Ј. ВУЧИЋЕВИЋА!

31 августа 2016

105267_vucko-bujke_f

Генерални директор РТС Драган Бујошевић, у народу познатији као Жути Бујке, уместо да објасни зашто је и како на праћење Олимпијских игара у Рију потрошио невероватних 902.543 евра, подноси тужбе против Информера и тражи затворску казну за нашег главног уредника Драгана Ј. Вучићевића!

Жути Бујке је, наиме, поднео приватну кривичну пријаву против Вучићевића, позивајући се на члан 239 Кривичног законика који се односи на „нарушавање пословног угледа и кредитне способности“, за шта је предвиђена казна затвора до једне године?!

Разлог за Бујошевићу тужбу јесте то што смо претходних дана објавили детаље трошковника екипе РТС у Бразилу који указују на основану сумњу да је неко покрао силне милионе грађана Србије.

Поднета је кривична тужба против главног и одговорног уредника и власника листа Информер због неистина изнетих у серији текстова о трошковима преноса Олимпијских игара, наводи се на сајту РТС.

И док Бујошевић јуче није био доступан за коментар, Драган Ј. Вучићевић каже да би Жути Бујке и Јавни сервис морали да кажу шта су то тачно неистине у текстовима које је објавио Информер.

– Је л’ није истина да је на праћење ОИ за 17 дана потрошено баснословних 902.543 евра? Је л’ лаж да је само на закуп и опремање студија у Рију спискано наших 284.923 евра? Јесмо ли ми у Информеру измислили да су авио-карте за Рио осам месеци унапред плаћене у просеку по 2.079 евра иако је тржишна цена била 1.000 евра?! Да ли смо ми, можебити, измислили да је Жути Бујке само на дневнице својих новинара и других запослених у Рију потрошио 79.243 евра народних пара?! Шта, дакле, није тачно?! – упитао је јуче Вучићевић и нагласио да је тужба Бујошевића још једна демонстрација страшне бахатости.

– Жути Бујке би већ једном морао да разуме да РТС није његов и да му га тата није донео из родне Ивањице у Београд! Јавни сервис је мој колико и његов, то је наша телевизија и ми грађани Србије имамо право да знамо на шта се све тамо троше наше паре!

На другој страни, адвокат Света Вујачић оцењује да је Бујошевићева тужба потпуно правно неоснована.

– Информер је дужан да пише о темама од јавног значаја, као што је, рецимо, бахато трошење државних пара. Нисте измислили податке, него сте неправилности уочили на основу трошковника који је објавио сам РТС. Нисам сигуран да је писање истине угрожавање било чијег пословног успеха – закључује Вујачић.

(Информер)

KOMENTARI5 коментара

 1. micky says:

  Oboica moraju u zatvor jer kradu i skidaju sa grbace naroda. Ista su to govna.

 2. Trifun says:

  Стварно ми није јасан овај Вучићевић - шта се он брине о народу,порезу,предплати/такси за телевизију кад се НАРОД државе Србије не буни - значи да му је лепо,да је задовољан,чак срећан што живи у Србији и гледа ртс. Народ слуша свог премијера који пристаје да отрпи бол кад му комшије гурају прст у око,да прогута псовку,увреду и клетву,само зато да би му прекоокеанске газде продужиле недељу,две владања у протекторату.

 3. Јакшић, В. Милан says:

  Не обојица. Само Бујке. Нико тебе, мене и остале "грађане" еуропске Србије не тера да купујемо Информер. Али држава нас тера да плаћамо "Јавни сервис у власништву свих грађана еуропске Србије", у противном цвак-цвак нема струје и клик-клик лисице на руке, а можда и на ноге, па у "предкану"! Ја не купујем Информер и не гледам РТС. Због Информера немам последица, али због негледања РТС-а плаћам исто као и онај који га гледа. Једина ми је утеха што ми је притисак у границама нормале.

  • joca says:

   Ja sam ušivao ovih dana dok je trajala olimpijada. Milina jedna. Više volim da su platili duplo nego što imaju troškove za prenos skupštine. Informer ne čitam PINK ne gledam (doduše na B 92 gledam samo Kesića a na Prvoj samo Ivana Ivanovića). Vesti gledam na N1 da bi nešto saznao šta se dešava u Srbiji. A ova olimpijada milina, uživanje lek za dušu. A kad vidim onu facu "Informera" meni se smuči i ceo dan sam ne raspoložen!

 4. DFVT says:

  XAxaxxa yugonostalgicni srbijancic jos uvek geldaju TV i citaju dnevnu stampu xaxaxa koja zostalost. Probajte uci u 21 vek cigani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u