БУЈОШЕВИЋ тражи хапшење ДРАГАНА Ј. ВУЧИЋЕВИЋА!

BUJOŠEVIĆ traži hapšenje DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA!

31 avgusta 2016

105267_vucko-bujke_f

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke, umesto da objasni zašto je i kako na praćenje Olimpijskih igara u Riju potrošio neverovatnih 902.543 evra, podnosi tužbe protiv Informera i traži zatvorsku kaznu za našeg glavnog urednika Dragana J. Vučićevića!

Žuti Bujke je, naime, podneo privatnu krivičnu prijavu protiv Vučićevića, pozivajući se na član 239 Krivičnog zakonika koji se odnosi na „narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti“, za šta je predviđena kazna zatvora do jedne godine?!

Razlog za Bujoševiću tužbu jeste to što smo prethodnih dana objavili detalje troškovnika ekipe RTS u Brazilu koji ukazuju na osnovanu sumnju da je neko pokrao silne milione građana Srbije.

Podneta je krivična tužba protiv glavnog i odgovornog urednika i vlasnika lista Informer zbog neistina iznetih u seriji tekstova o troškovima prenosa Olimpijskih igara, navodi se na sajtu RTS.

I dok Bujošević juče nije bio dostupan za komentar, Dragan J. Vučićević kaže da bi Žuti Bujke i Javni servis morali da kažu šta su to tačno neistine u tekstovima koje je objavio Informer.

– Je l’ nije istina da je na praćenje OI za 17 dana potrošeno basnoslovnih 902.543 evra? Je l’ laž da je samo na zakup i opremanje studija u Riju spiskano naših 284.923 evra? Jesmo li mi u Informeru izmislili da su avio-karte za Rio osam meseci unapred plaćene u proseku po 2.079 evra iako je tržišna cena bila 1.000 evra?! Da li smo mi, možebiti, izmislili da je Žuti Bujke samo na dnevnice svojih novinara i drugih zaposlenih u Riju potrošio 79.243 evra narodnih para?! Šta, dakle, nije tačno?! – upitao je juče Vučićević i naglasio da je tužba Bujoševića još jedna demonstracija strašne bahatosti.

– Žuti Bujke bi već jednom morao da razume da RTS nije njegov i da mu ga tata nije doneo iz rodne Ivanjice u Beograd! Javni servis je moj koliko i njegov, to je naša televizija i mi građani Srbije imamo pravo da znamo na šta se sve tamo troše naše pare!

Na drugoj strani, advokat Sveta Vujačić ocenjuje da je Bujoševićeva tužba potpuno pravno neosnovana.

– Informer je dužan da piše o temama od javnog značaja, kao što je, recimo, bahato trošenje državnih para. Niste izmislili podatke, nego ste nepravilnosti uočili na osnovu troškovnika koji je objavio sam RTS. Nisam siguran da je pisanje istine ugrožavanje bilo čijeg poslovnog uspeha – zaključuje Vujačić.

(Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. micky says:

  Oboica moraju u zatvor jer kradu i skidaju sa grbace naroda. Ista su to govna.

 2. Trifun says:

  Stvarno mi nije jasan ovaj Vučićević - šta se on brine o narodu,porezu,predplati/taksi za televiziju kad se NAROD države Srbije ne buni - znači da mu je lepo,da je zadovoljan,čak srećan što živi u Srbiji i gleda rts. Narod sluša svog premijera koji pristaje da otrpi bol kad mu komšije guraju prst u oko,da proguta psovku,uvredu i kletvu,samo zato da bi mu prekookeanske gazde produžile nedelju,dve vladanja u protektoratu.

 3. Jakšić, V. Milan says:

  Ne obojica. Samo Bujke. Niko tebe, mene i ostale "građane" europske Srbije ne tera da kupujemo Informer. Ali država nas tera da plaćamo "Javni servis u vlasništvu svih građana europske Srbije", u protivnom cvak-cvak nema struje i klik-klik lisice na ruke, a možda i na noge, pa u "predkanu"! Ja ne kupujem Informer i ne gledam RTS. Zbog Informera nemam posledica, ali zbog negledanja RTS-a plaćam isto kao i onaj koji ga gleda. Jedina mi je uteha što mi je pritisak u granicama normale.

  • joca says:

   Ja sam ušivao ovih dana dok je trajala olimpijada. Milina jedna. Više volim da su platili duplo nego što imaju troškove za prenos skupštine. Informer ne čitam PINK ne gledam (doduše na B 92 gledam samo Kesića a na Prvoj samo Ivana Ivanovića). Vesti gledam na N1 da bi nešto saznao šta se dešava u Srbiji. A ova olimpijada milina, uživanje lek za dušu. A kad vidim onu facu "Informera" meni se smuči i ceo dan sam ne raspoložen!

 4. DFVT says:

  XAxaxxa yugonostalgicni srbijancic jos uvek geldaju TV i citaju dnevnu stampu xaxaxa koja zostalost. Probajte uci u 21 vek cigani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *