БУКТИ РАТ НА АЕРОДРОМУ У БАРСЕЛОНИ: 13 повређено у обрачуну са полицијом! Отказано 67 летова, сепаратисти и даље све држе под блокадом!(ВИДЕО)

BUKTI RAT NA AERODROMU U BARSELONI: 13 povređeno u obračunu sa policijom! Otkazano 67 letova, separatisti i dalje sve drže pod blokadom!(VIDEO)

14 oktobra 2019

Na aerodromu Prat u Barseloni danas je otkazano 67 predviđenih letova, a taj broj bi mogao da poraste s obirom na to da demonstranti i dalje blokiraju aerodrom, nezadovoljni osuđujom presudom organizatorima referenduma za nezavisnost Katalonije, saopštio je operater španskih aerodroma AENA.

Na aerodromu je intervenisala policja, koja je pendreciima rasterivala demonstrante, pokušavajući da ih spreči da uđu u unutrašnjost aerodroma, a bačena je i dimna bomba, prenosi Hina.Tokom masovnih protesta koji su danas održani širom Katalonije, trinaest osoba zatražilo je lekarsku pomoć, od kojih deset na aerodromu Prat, saopštila je lokalna hitna pomoć.

Niko nije teže povređen, ali su dve osobe prevezene sa aerodroma u bolnički centar.

Dve osobe su privedene, izvestila je španska javna televizija TVE.

Protesti su izbili pošto je Vrhovni sud u Madridu osudio devetoro katalonskih zvaničnika na zatvorske kazne između devet i 13 godina zbog pobune i korišćenja javnog novca za organizaciju referenduma o nezavisnosti 2017. koji je zabranio Ustavni sud i posledičnog jednostranog proglašenja samostalne republike Katalonije.

Troje zvaničnika je osuđeno na zabranu obavljanja javnih funkcija i novčane kazne.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Ova Evropa ujedinjena....:) Pa kad nije postojala EU vise bili ujedinjeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *