БУЛАТОВИЋ: НАТО није никакав пријатељ, већ војни савез који Црној Гори дугује крв

BULATOVIĆ: NATO nije nikakav prijatelj, već vojni savez koji Crnoj Gori duguje krv

15 oktobra 2015

Momir-Bulatovic-750x480Bivši predsednik Crne Gore i premijer Savezne Republike Jugoslavije Momir Bulatović izjavio je da aktuelna crnogorska vlast obmanjuje svoje sagovornike, uključujući i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, i iznosi neistine o visokom stepenu podrške javnosti za ulazak u taj vojni savez.

Bulatović je za Sputnjik rekao da se u takozvanoj javnoj raspravi o ovom pitanju može čuti glas samo dobro plaćenih činovnika i lavina netačnih podataka i poluistina o Crnoj Gori i samom NATO-u.

„NATO mora da zna da u Crnoj Gori postoji ogroman broj ljudi koji ovaj vojni savez smatraju zločinačkom organizacijom koja suprotno odredbama međunarodnog prava i daleko od razuma, pravde i morala ubija ljude širom planete i razara brojne države“, kaže Bulatović.

On je dodao da NATO ne sme da zaboravi da je prilikom agresije na SRJ preko 350.000 pripadnika Vojske Jugoslavije pružilo snažan i vojnički častan otpor njegovoj vojnoj sili i da je u Crnoj Gori tada bilo više od 30.000 pripadnika Vojske Jugoslavije.

„To su građani Crne Gore, istina sada u godinama kada su bliži trećepozivcima, ali koji snažno pamte da je NATO ubijao naše ljude, uključujući civile i posebno decu, da je razarao našu zemlju i trovao nam vazduh i vodu. Sa stanovišta slobodarske i borbene tradicije Crne Gore, NATO nama nije nikakav prijatelj, već vojni savez koji Crnoj Gori duguje krv. Jednom smo već ratovali s njim, pa neka to bude dovoljno. Neka nam ne dolaze opet, bićemo još veći prijatelji“, rekao je Bulatović.

Iako se, kako kaže, odavno ne bavi dnevnom politikom, sve sa sigurnošću zna, jer je kao predsednik ratne savezne vlade ostao u kontaktu sa hiljadama ondašnjih saboraca i uverio se da oni bombardovanje SRJ nisu zaboravili niti su potpali pod zahuktalu propagandnu mašineriju.

„Biće dobro da sve ovo skupa zna i NATO“, dodao je Bulatović.

Komentarišući Stoltenbergovu izjavu da je Crna Gora napravila značajne pomake u oblasti vladavine prava, Bulatović je rekao da se oko NATO-a prede organizovana mreža laži tako da je „ova mala sitna laž ništa u odnosu na sve što prati aktivnosti oko priključenja Crne Gore tom vojnom savezu“.

„Nije ta šminka koja se ovde pokazuje o nekoj vladavini prava i demokratiji nešto što može da sakrije jedno tragično stanje u demokratskom, političkom, a posebno u privrednom životu Crne Gore“, zaključio je bivši predsednik Crne Gore.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *