БУМ У ЕВРОПИ: Две чланице ЕУ…

BUM U EVROPI: Dve članice EU…

13 septembra 2018

Češka vlada podržava mađarskog premijera Viktora Orbana nakon što je Evropski parlament u sredu glasao da se pokrene kazneni postupak protiv Mađarske zbog nepoštovanja evropskih pravila, rekao je danas češki premijer Andrej Babiš.

To je prvi put da je Evropski parlament zatražio da se pokrene kazneni postupak protiv neke države-članice predviđen Članom 7 Ugovora o EU, iako ta inicijativa ima slabe izglede da zaista i dovede do najstrože kazne, odnosno oduzimanja prava glasa Mađarskoj, piše „Indeks“.„Ova budalaština samo unosi negativna osećanja u Evropsku uniju“, rekao je Babiš za portal „Parlamentni listi“. „Umesto da budemo složni, imamo politiku“.

„Zato stojim uz Orbana. Mi smo saveznici“, rekao je on.

Poljska je takođe najavila da će se suprotstaviti bilo kakvim sankcijama protiv Mađarske.

„Svaka zemlja ima svoje suvereno pravo da sprovodi unutrašnje reforme za koje smatra da su potrebne“, saopštilo je u sredu poljsko ministarstvo inostranih poslova.

„Akcije protiv zemalja-članica služe samo za produbljivanje podela unutar EU, povećavajući nepoverenje građana u evropske institucije“.

Viktor Orban je na vlasti u Mađarskoj od 2010. godine.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Raspašćete se nacistička "porodico" !

 2. Dušan says:

  Satansko zborište nikad nije dugo trajalo i uvek se razdelilo u sebi.

 3. Lovac na Tikve says:

  EU ( Njemačka , Francuska ) su sebe stavile iznad svih a pogotovo iznad Istočnjaka , jer oni bi trebalo da ćute i budu evropsko bunjište za evropski otpad! Nisu ih ni uvukli da bi bili ravnopravni , nego ovo što vidite , pitajte Poljake , Čehe , Bugare , Rumune , Mađare i tako dalje , kako im je bilo a kao im je sada??? A AV ide u EU i bez glave i želi i Srbiju da ugura u 100% tno robovlasnički status!

 4. teoretičar says:

  Članice bivšeg Varšavskog pakta su najzad i javno prisiljene da se bune i pomalo otvaraju oči svojim narodima. Narodima su džepovi već otvoreni, ali oči nisu. Međutim, sve je ovo samo nastavak uništavanja tih država i neće stati. Važno je bilo odvojiti ih od Rusije, pocepati one države koje su mogle da se pocepaju, vezati ih kreditima i finansijama neraskidivo za Brisel, a u slučaju "pobune" priterati ih u bankrot ćošak kao što su sa Grčkom uradili i sada sledi nastavak urušavanja tih država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *