Буна на куглице

Buna na kuglice

8 avgusta 2015

antonije-kovacevic-1355339770-240709Piše: Antonije Kovačević

Situacija je ozbiljna, Srbija je na ivici nervnog sloma. Nije dovoljno što nemamo sreće u životu, na Kosovu i u kartama. Pa zar i ti da nam ga šukneš s leđa, sine Loto?!

Pamtim lijepa vremena od prije 30 godina, kad su cijele porodice znojavim rukama stiskale listiće utorkom uveče i čekale da im Suzi Mančić iz korijena promijeni život. Priznajem, ja sam više begenisao njen dekolte, nego što sam se bavio kombinacijama, ali većina je tih noći zvijerala u TV, čekajući božje proviđenje.

Frustracija je rasla, dok konačno nije eksplodirala prije neko veče, kad je nesrećni operater s dioptrijom od sedmice istripovao jedinicu i započeo, poslije one na dahije, najveću srpsku bunu – bunu na kuglice! Svi smo poskočili i lupili se po čelu, shvativši da nas lažu i kradu od malih nogu, da su u sve umiješani hrvatski prsti, a javili su se i najveći estradni kockari Lepa Lukić i Bora Đorđević da posvjedoče da je višak njihove kurate sreće na kladionicama i u pokeru posljedica velike zavjere čiji korijeni sežu čak do Vatikana, gdje dobitne loptice svetom vodicom puni lično papa Franjo.

Očekujem da se ovih dana napravi ozbiljna analiza i utvrde uzročno-posljedične veze između Lota i smanjenja plata i penzija, propalih preduzeća, Šarićevog klana, atentata na Đinđića, pa sve do Dejtona i plana Z-4. Za sve je kriv Loto i ona firma koja ga izmisli, Lutrija Srbije. I zato je treba, šta? Pa prodati! I to za male pare, kurtalisati se bijede bez trunke milosti. Niko i ništa ne smije nas spriječiti da se jednom zauvijek riješimo tog zla.

Premijer Vučić bi, pošto je i sam situaciju u Lutriji proglasio katastrofalnom, trebalo da po kratkom postupku, prvom zainteresovanom, utrapi ovo nesrećno preduzeće. Jer, nijedna politička garnitura, koliko god da se upinjala, nije otkrila šta bi pametno mogla da uradi s tim silnim novcem koji je padao s neba blagodareći praznovjerju i još nekim karakternim osobinama prosječnog građanina Srbije. Pa su, nemajući kud, te pare ispumpavali u stranačke fondove i privatne džepove.

A šta su drugo mogli, zar da čekaju da se ubuđaju ili da ih pojede inflacija?! I zato su brzopleti prstići ćoravog operatera došli kao poručeni, u pravi čas. A ako se Suzana Mančić kojim slučajem potrese zbog privatizacije njenog mjezimčeta, treba je po hitnom postupku poslati na orošavanje, da se malo sabere i utješi. O trošku države, naravno.

(PressRS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *