БУНДЕСТАГ поставио услове Русији

BUNDESTAG postavio uslove Rusiji

7 maja 2019

Uslov za ukidanje sankcija Rusiji predstavlja realizacija Minskog sporazuma, i u tom cilju treba nastaviti rad u „normandijskom formatu“, izjavio je potpredsednik Bundestaga Tomas Operman u Berlinu nakon sastanka sa delegacijom Državne dume Rusije koju je predvodio prvi zamenik predsednika Aleksandar Žukov.

„Mislim da bi trebalo da razgovaramo o sankcijama koje nas dele. Siguran sam da postoji mogućnost da se te sankcije ukinu na uzajamnoj osnovi. Ali, preduslov za to je da ćemo nastaviti u ’normandijskom formatu‘ pregovore o sukobu na istoku Ukrajine i o ispunjavanju Minskih sporazuma u interesu obe strane, uz obezbeđivanje zaštite ruske manjine u Ukrajini i uz puno poštovanje državne granice i suvereniteta Ukrajine“, objasnio je Operman.„Ukoliko postignemo takav sporazum, vidim mogućnost da obe strane ukinu sankcije“, dodao je on, naglašavajući da EU i Rusija „imaju značajne zajedničke interese“ i pozivajući na bližu saradnju između Evropske unije i Evroazijske ekonomske unije.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, koji se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma na poluostrvu. Zapadne zemlje su uvele niz sankcija protiv Rusije, optužujući je za mešanje. Moskva je preduzela kontramere, povela politiku zamene uvoza i više puta izjavljivala da je kontraproduktivno sa njom razgovarati na jeziku sankcija. Pritom, Moskva je više puta odbacivala optužbe zapadnih zemalja o mešanju u unutrašnje poslove Ukrajine, rekavši da nije strana u ukrajinskom sukobu u Donbasu i subjekat Minskog sporazuma.

KOMENTARI7 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  ooooo, to Nemci baš imaju dara da sebe uzdižu...kao oni postavljaju uslove Rusiji :-)))))))))

  • Rafmanjinov says:

   A Rusi evo ne spavaju,samo cakaju da cuju,sta ce da kaze Dojcebundestag,i samo razmisljaju o sankcijama i granicama Ukraine,izvukli ste se 1.i 2.Svetski rat,ako dodje do nedaj Boze jos jednog,Rusi vam to nece oprostiti,a kad pogledas Nemacka je od 1945 okupirana,mislim da vise od 200 Nato baza ima u Nemackoj,a troskovi se dele pola alijansa placa a drugu polovinu zemlja domacin,tako da veselo vam bilo,ali ako zagusti nece nato biti unisten nego Nemacka i njen narod.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    daaaaaaa, opasni su nemci, opasni, Rusi će dobro da pročitaju te uslove i uzmu ih u obzir :-)))

   • Ivana says:

    Ko će plakati za nacistima i fašistima, nemcima, britancima, hrvatima itd.

 2. padre says:

  A šta to Rusija, po minskom sporazumu mara da ispuni?Zapravo su trebali sami sebi da uvedu sankcije, dok se ne ispuni minski sporazum!

 3. A akoM says:

  Bundestag uživa!Malo morgen!

 4. petrovgrad says:

  Nemačka nema resursa, ali je bogata. To potiče iz rezervi svetskih ratova, naročito drugog kada su ispraznili do zadjeg trezora pokorenih zemalja. Staljin im oprostio 45 i nije im vratio milo za drago. Nemci jesu organizovani, ali nisu toliko radni koliko dobro žive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *