BUNT U ITALIJI: Hiljade Italijana na protestu protiv Evropske unije

BUNT U ITALIJI: Hiljade Italijana na protestu protiv Evropske unije

20 oktobra 2014

italija1-650x432Na protestu održanom u Milanu, hiljade Italijana je izrazilo svoje neslaganje sa politikom EU i skrenuli pažnju na pretnju masovne imigracije. Proteste je organizovala nacionalistička organizacija Kasa Paund, a protestu je prisustvovao Mario Borgezio iz severne lige, koji je ujedno poslanik u italijanskom i u evropskom parlamentu.

Okupljeni su nosili zastave sa precrtanim simbolom EU, i transparente sa porukama posao, domovi, škole i socijalne beneficije prvo za Italijane.

Okupljenima se obratio potpredsednik Kasa Paunda Simone Di Stefano i istakao stav da država u oblastima socijalne pomoći, rešavanju stambenog pitanja i školstvu mora primarno da brine za Italijane, a ne za imigrante.

„Mi nećemo tolerisati da državni novac odlazi onima koji su ilegalno pregazili granice naše države, naše granice su zatvorene i moraju da se brane, kako od invazije imigranata tako i od dominacije multniacionalnih kompanija“ – istakao je Di Stefano.

Na protest u Milanu okupljeni su uputili zahtev da se zaustave dalje izgradnje džamija u tom gradu. Sam protest je počeo na glavnom trgu, a završio se ispred gradske katedrale.

Skupu se obratio i poslanik evropskog parlamenta Mario Borgezio koji je rekao da je od velike važnosti podrška skupovima koji čuvaju identitet Italije, i dodao da je od ključne važnosti da Italija povrati svoju monetarnu suverenost.

KOMENTARI3 komentara

  1. Sergio says:

    Lepe zastave, nema sta...

  2. Rada says:

    Samo napred,monstrum od EU mora puci,suvise je ratova iyayvala,previse je dece poginulo.

  3. FORum LIvii says:

    Pitam se pitam , da li bih bio uhapsen u Srbiji u Beogradu ako bih proneo ovakvu zastavu EU sa precrtanim simbolom ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *