БУРА И ХАОС У УН: Црногорац „разбио“ НАТО

BURA I HAOS U UN: Crnogorac „razbio“ NATO

20 marta 2019

Potpredsednik humanitarne organizacije „28. jun“ Milo Dubak održao je govor u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi gde je oštro osudio protivzakonito NATO bombardovanje Jugoslavije, ističući da se on od ostalih govornika razlikuje po tome što je „jedini govornik koji dolazi iz zemlje koja je faktički samu sebe bombardovala“.

Na 40. zasedanju saveta za ljudska prava gde se razgovaralo o rasizmu, diskriminaciji i ksenofobiji, govor Dupka izazvao je burne reakcije nakon što je istakao apsurdnu poziciju Crne Gore pri NATO-u.„Danas je Crna Gora deo NATO-a, a ja mogu slobodno da saopštim da sam ovde jedini govornik iz zemlje koja je bombardovala samu sebe. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nedavno je saopštio da smo bombardovani ’za naše dobro‘, kao i da je članstvo u Alijansi koja je bombardovala moju školu u našem interesu“, istakao je on.

Kako je naveo, šta god da je razlog, jedna stvar je sigurna — da bi Zapadni Balkan išao napred, internacionalna zajednica mora podržati i predvoditi multietnička rešenja.

Tokom izlaganja Dubak se osvrnuo i na svoje detinjstvo, napomenuvši štetno delovanje osiromašenog uranijuma koji je doneo „decenije patnje“.

„’F16 Falkoni‘ koji su bombardovali moju osnovnu školu mogu dostići impresivne visine od 15.000 metara i odatle bez savesti i konsekvenca mogu bombardovati zemlju ispod, ne mareći za potencijalni bol i patnju koju će izazvati u generacijama koje nadolaze. Međutim, pravoslavci, katolici i muslimani će se složiti u jednoj stvari, čak i dostigavši najviše visine, avion i dalje leti daleko ispod Boga i još dalje od pravde. Danas, 20 godina nakon ove tragedije, moramo uraditi mnogo bolje“, zaključio je Dubak.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Jens Stoltenberg je nacista od oca Torvalda Stoltenberga takođe naciste!

  • Pajo says:

   Jensi torvald su dobri i posteni ljud. Jens ima takvo radno mjesto, hoces- neces. Neko drugi bi bijo mnogo gori.

   • Velika Metla says:

    Nalupa se ti kao otvoren prozor,i gle čuda ostade živ!

 2. Velika Metla says:

  Hohštapler i kriminalac Milo Đukaj je bez odobrenja naroda uvukao Crnu Goru u nacistički pljačkaški svaez kriminalaca imena nato!

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kauboji i njihovi nacistički rođaci iz EUrope smeju da bombarduju sa 15.000 m mnogo manje od sebe, ali ne smeju Rusiju i Kinu, time je jasno da je NATO savez savez kukavičkih vatikanskih naroda.

 4. samostalan says:

  Kinezi dolaze, nacisti ce plivati u krvavoj vodi, ali bice kasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *