БУРНА НОЋ! ПОЗИВ У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ: Путин звао Лаврова током ноћи – два пута

BURNA NOĆ! POZIV U POSLEDNJEM TRENUTKU: Putin zvao Lavrova tokom noći – dva puta

14 oktobra 2020

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin dva puta razgovarao s njim tokom pregovora o Nagorno-Karabahu u Moskvi, kao i da se pregovorima pridružio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Pre svega, pregovori su, naravno, bili jedinstveni. Ali naglasiću da je u odlučujućem trenutku svoj doprinos dao Putin, jer je kontrolisao naša noćna bdenja i, negde već u duboku noć, dva puta sam razgovarao s njim. On je zvao. Pridružio se i Sergej Šojgu“, rekao je Lavrov u intervjuu za radio Sputnjik, „Komsomoljsku pravdu“ i „Govori Moskva“.U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

KOMENTARI4 komentara

 1. Željko says:

  Steže se omča oko Rusije: Ukrajina, Moldova, Gruzija, Armenija,Azerbajdžan, Kirgistan, još samo nedostaje Kazahsta (duljina granice je oko 7.000 kilometara) i THE END !!

  • Marko st says:

   A onda vam pukne tikva....kao i do sada,samo ovaj put ce biti malo drugacije.

 2. E.Lirsch says:

  Mo's mis'iti… 2x!

 3. persida says:

  Ispricase se do mile volje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *