БУРНА НОЋ! ПОЗИВ У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ: Путин звао Лаврова током ноћи – два пута

БУРНА НОЋ! ПОЗИВ У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ: Путин звао Лаврова током ноћи – два пута

14 октобра 2020

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да је председник Русије Владимир Путин два пута разговарао с њим током преговора о Нагорно-Карабаху у Москви, као и да се преговорима придружио и руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„Пре свега, преговори су, наравно, били јединствени. Али нагласићу да је у одлучујућем тренутку свој допринос дао Путин, јер је контролисао наша ноћна бдења и, негде већ у дубоку ноћ, два пута сам разговарао с њим. Он је звао. Придружио се и Сергеј Шојгу“, рекао је Лавров у интервјуу за радио Спутњик, „Комсомољску правду“ и „Говори Москва“.У Москви су 9. октобра, на позив председника Русије Владимира Путина, одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана, који су трајали више од десет сати. Током преговора Јереван и Баку су договорили да се уведе прекид ватре од поднева 10. октобра, изврши размена ратних заробљеника тела погинулих и додатно договоре конкретне мере примирја. Међутим, већ у суботу стране су почеле да се међусобно оптужују за нарушавање примирја.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

KOMENTARI4 коментара

  1. Željko says:

    Steže se omča oko Rusije: Ukrajina, Moldova, Gruzija, Armenija,Azerbajdžan, Kirgistan, još samo nedostaje Kazahsta (duljina granice je oko 7.000 kilometara) i THE END !!

    • Marko st says:

      A onda vam pukne tikva....kao i do sada,samo ovaj put ce biti malo drugacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u