БУРНА РЕАКЦИЈА МОСКВЕ НА ИЗЈАВУ БЛИНКЕНА: „Ово је безобразлук“

BURNA REAKCIJA MOSKVE NA IZJAVU BLINKENA: „Ovo je bezobrazluk“

8 januara 2022

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da nas je „istorija naučila lekcijom da kad u nečiju kuću uđu Rusi, teško iz nje izlaze“.

Ta izjava predstavlja bezobrazluk koji je potvrđen na mnogim primerima, između ostalog i na primeru Jugoslavije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.Blinken je, naime, tim rečima prokomentarisao ulazak u Kazahstan mirovnjaka ODKB koje čine predstavnici oružanih snaga Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana. Kako ističe zvanična Moskva, Blinken je ovom izjavom na veoma podmukao način prokomentarisao „apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv rukovodstva Kazahstana kako bi se pružila podrška u osiguravanju bezbednosti države.

„Ako Entoni Blinken toliko voli istoriju, nek na umu onda ima sledeće – kada u vašu kuću uđu Amerikanci, retko ko u njoj ostane živ, a da nije pre toga i opljačkan i silovan“, navodi se u saopštenju.

Ruski spoljnopolitički resor ističe da ovoj tvrdnji u prilog idu i svih 300 godina američke državnosti.

„To mogu da potvrde i svi Indijanci sa severnoameričkog kontinenta, Korejci, Vijetnamci, Iračani, Panamci, Jugosloveni, Libijci, Sirijci i svi ostali kojima se nije posrećilo da u njihovu kuću uđu ti nepozvani gosti“, zaključilo je rusko Ministastvo.

KOMENTARI5 komentara

 1. Istina says:

  Americki crni gavran zamjenio teze. Koliko ti imas vojnih baza po svijetu picka ti materina. Pola Srbije si oteo I drzis pod okupacijom, a ostalu polovinu davis. Mars skote jedan gubavi.

  • Srbski vitez says:

   Bravo brate ( ili sestro ) krajnje tačno rečeno! Ta pogan je tumor planete!Srećom, lek se zove jaka i moćna velika Rusija! Plus naravno prijateljska Kina! Mada je za te pogane skotove dovoljna i samo Velika Rusija!

 2. Srbski Vitez says:

  Konačno jedan adekvatan odgovor braće Rusa tim ogavnim SAD-ističkim zlikovcima! Ne daj Bože da su te smradove i sada eufemistički nazvali "našim partnerima"! Valjda je sada konačno i vrapcima u Rusiji kristalno jasno sa kakvim se zlom suočavaju!? A sa tim i takvim zlom mora se postupati krajnje oštro i adekvatno.

 3. Miki says:

  Amerikanci horda pljačkača nema šta da govori, zulumćare po celom sveti i unakazuju nacije.Krajnje vreme je da su im Rusi i Kinezi stali na rep,a pridružiće im se i ostale velike nacije. U ovom vrtlogu bolestoumlja njihova nacija mora se raspasti jer se planeta nedeli samo njima.Taj dan počinje ukidanjem dolara kao rez.svetske valute,finiš će biti novi svetski jezici koji će morati da uguše engleskikad će im biti definitivno i kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *