БУРНО У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Опет се спомиње ВЕЛИКА СРБИЈА

BURNO U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Opet se spominje VELIKA SRBIJA

26 decembra 2019

Sednica crnogorskog parlamenta o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti počela je burno, najpre primedbama na policijsku blokadu grada, a najviše nezadovoljstva izazvalo je uvodno izlaganje ministra pravde Zorana Pažina, pominjanjem velikosrpskog nacionalizma.

Dok traje rasprava u parlamentu građani koji se protive ovom zakonu u sve većem broju okupljaju ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja.Bura zbog „velikosrpskog nacionalizma“

Početak rasprave obeležila su burna reagovanja opozcije na reči potpredsednika Vlade i ministar pravde Zorana Pažina koji je otvorio raspravu.

Pažin je rekao da smatra „jednako neprihvatljivim vređenja i negiranje crnogorskog državnog identiteta i onda kad se slavi nestanak države u ime velikosrpskog nacionalizma, i onda kad se Njegoš proglašava genocidnim piscem“.

– Zato ovaj Predlog zakona ne staje na kraj jednom etnonacinalizmu da bi porodio drugi. Ne, ovaj zakon donosimo da bi svi u Crnoj Gori imali jednako pravo da po svojoj savesti budu ili ne budu vernici bilo koje veroispovesti – rekao je Pažin.

Pominjanje velikosrpskog nacionalizma poslanici opozicije su doživeli kao, kako su naveleli, veliku uvredu i izazivanje mržnje. Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da ministar pravde Zoran Pažin „vređa Srbe“.

– Niko Srbe neće vređati – rekao je Knežević.

Knežević je dodao da je „ministar je uvredio 89 odsto građana i potomaka onih koji su 1918. glasali da sa Srbima formiraju kraljevinu“.

– On nas je tako svrstao među fašiste i predstavlja nas kao negatore crnogorske države – rekao je Milan Knežević, a potom upitao je i ko je dao nalog da toliko policije izađe na ulice.

Na odgovor Pažina da nikoga nije vređao, nadovezao se Nebojša Medojević koji je rekao da se „oseeća prozvanim da je velikosrpski nacionalista i da ugrožava Crnu Goru“.

– Targetirao je jednu nacionalnu zajednicu kao narodnog neprijatelja. Ovo je uvod u fašizam. Pažin je nastupio kao fašista – rekao je Medojević.

Rasprava zbog blokade Podgorice

Početak sednice obeležili su i prigovori opozcije zbog zatvorenih ulica u glavnom gradu, što je mera doneta da bi se sprečili nanajvaljeni skupovi građana, objavljeno je ranije. Poslanik Demosa Miodrag Lekić rekao je da je doživeo poniženje na putu od svog stana prema parlamentu.

– Imao sam mogućnost da preplivam reku, decembar je, odustao sam. Išao sam nekim drugim putem i stigao. Rasprava se dešava u atmosferi državnog udara – rekao je Lekić.

Poslanik DF-a Slaven Radunović rekao je da nikakav policajac ne može poslanike da zaustavi na putu do parlamenta gde se održava sednica: „To može samo u Severnoj Koreji“.

Sednici prisustvuje i premijer Duško Marković.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ovaj Zoran Pažin je unijatski ustaša,koji je sebe prikazao kao izbeglicu iz "rvatskee",a nije prebeg,nego je namerno poslat da pomaže stvaranje unijatske tkzv "grčkokatoličke" nekakve crnogorske pravoslavne crkve,kao što je onaj jezuita VRATOLOMej stvorio nekakvu "ukrajinsku pravoslavnu crkvu"! Čitajte knjigu "Krst na križu" od Ratka Dmitrovića,pa ćete doznati izuzetno mnogo činjenica,i podataka o Vatikanu,i svim igrarijama i podvalama vatikanskim,ali i puno toga o komunjarama! Sve je Ratko argumentovano izneo u ovoj knjizi.

  2. Istina says:

    drljevic je preda crnu goru hrvatima 45 godine srpski narod je izgubijo rat i crnu goru i srbiju

  3. persida says:

    Milu zelim da se oklizne na bananu, sto pre to bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *